keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappupäivä vadelmapenkissä

Parhaita nämä päivät, joina isäntä on kotona. Silloin pääsen hetkittäin tuonne pihalle hommiin ihan omine nokkineni. Saa aika paljon enemmän tehtyä kun ei samalla tarvitse vahtia leikkivää kolmevuotiasta tai miettiä viitsiikö jonkin projektin aloittaa, jos vauva sitten päättääkin herätä?


Tänään tyhjensin takapihan kompostin ja lisäsin sitä viljelylaatikoihin. Vadelmapensaat saivat myös keväthuollon. Harmi, etten tajunnut ottaa vadelmapenkistä "ennen"-kuvaa, muutos oli omissa silmissä aika iso. Leikkasin pois viimevuotiset, kuivuneet satoversot, poistin rikkaruohot (miten niitä nyt jo kasvaa?), laitoin kompostia ja peittelin haravointijätteellä ja kuorikatteella. Isäntä rakentanee piakkoin uudet tuet vadelmille, vanhat ovat aika rumat ja huterat.

Niin kiva seurata kaikkea, mikä täällä pihalla kasvaa. Lähes kaikki kasvit osoittavat jonkinlaisia elonmerkkejä, tosin tuoksuköynnöskuusama on kysymysmerkki. Se istutettiin toissa vuonna ja on jo yhdestä talvesta selvinnyt, eli toivottavasti tästäkin. Sen pitäisi kestää meidän I-vyöhykkeellä ja jopa II-III-vyöhykkeillä.


Tänään haimme työkaveriltani heille ylimääräisiksi jääneitä betonisia porraslaattoja. Niitä on 16 kpl, kooltaan n. 30cm X 70 cm. Niille löytyy vaikka mitä käyttöä, oikea aarre!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti