sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Vihdoinkin väriä

Piha on lumien sulettua aina ihan todella harmaa ja ruma. Onneksi sitä vaihetta kestää vain hetken, sillä aurinko pistää kyllä äkkiä kaiken kasvamaan. Eri sipulikukkia tulee nyt esiin aika monessa eri kohtaa, muutamissa kukat jo auenneet.

Krookus, anis ja jokin sininen. Kerro toki jos tiedät mikä tuo on, n. 15cm korkea.
Tänään tuli harrastettua liikuntaa, kun käytiin nurmikon kimppuun haravien kera. Ihan koko nurmikkoa ei tänään ehtinyt/jaksanut haravoida, mutta jos huomenna loput, niin sitten voisi levittää kevätlannoitteet. Jotenkin tuo tanner on kyllä taas niin kärsineen näköinen. Joistakin kohdista maa on tiivistynyt ihan kivikovaksi, eikä siinä näe ruohon jämiäkään. Täytyy ilmastoida talikolla, levittää hieman hiekkaa ja uutta multaa sekä mahdollisesti uusia siemeniä. Tuota nurtsia on kyllä liikaa ja pikku hiljaa yritänkin istutuksilla pienentää nurmialuetta.

Eilen ostin jokavuotisia orvokkeja, K-Raudassa oli 10kpl 3,95e. Laskin jotenkin ihan omituisesti, tai ehken laskenut ollenkaan, sillä otin kolme pakettia ja tänään niitä istutellessa tajusin, että meillä on 30 orvokin tainta. Nyt niitä löytyykin joka ruukusta ja kiposta.

Tänään mietin mitä kaikkea olisi kiva saada pihalla tänä kesänä tehtyä. Tässä listaa:
 • etupihalle uusi perennakukkapenkki (muurattu kohopenkki)
 • raja-aita tontin sisäänajosivulle ja tien puoleiselle sivulle
 • portaat ulkovajalle
 • uusi komposti
 • viimeiset klapit vajaan (saa viimeisenkin tuulessa lepattavan raksapressun pois pihalta)
 • kasvimaan muokkaaminen
 • takapihan tasoitus
Nuo ovat niitä isompia juttuja, joihin tarvitsen isännän apua. Niiden lisäksi on muutamia pienempiä projekteja, joista selvinnen aika pitkälti omin avuin.

3 kommenttia:

 1. En tiiä mikä tuon virallinen nimi on, mutta kevätiiriksenä sitä on myyty.

  VastaaPoista
 2. Kevätkurjenmiekka, iris reticulata taitaa olla tieteellinen nimi. Söpö pikkuinen, pitää jossain vaiheessa itsellekin niitä hankkia.

  VastaaPoista
 3. Voi kiitokset molemmille! Kevätkurjenmiekka, aka kevätiiris. Tuo taisi tulla sellaisessa sipulisekoituspussissa, enkä sitten tajunnut kirjoittaa muistiin, mitä eri sipuleita pussissa oli. Mutta nyt tiedän. :)

  VastaaPoista