perjantai 29. kesäkuuta 2007

Asemapiirustus

Tänään saimme asemapiirustuksen, kiitokset vastaavalle mestarille tehokkaasta toiminnasta! Kävimme näyttämässä sitä kunnan rakennustarkastajalle (oli muuten mukava heppu) ja hän suhtautui oikein myönteisesti suunnitelmiimme. Saimme luvan kaataa puita, kaivaa maata ja räjäyttää. Kävi ilmi, että jos lähetämme rakennuslupahakemuksen heinäkuun loppuun mennessä saattaa se vielä ehtiä rakennuslautakunnan elokuun kokoukseen. Se olisi aika huippujuttu, sillä silloin voisi alkaa tehdä perustusta kuukautta suunniteltua aiemmin. Ei tulisi niin hoppu. Myönteisen rakennuslupapäätöksen jälkeen on vielä 30 vuorokauden valitusoikeus, mutta jos panttaa takuusumman (7000e) voi alkaa rakentaa heti. Jos ja kun kukaan ei todennäköisesti valita 30 päivän aikana, palautuu se takuusumma meille takaisin. Tästä joutuu maksamaan käsittelykuluja 42e, mutta samalla saa reilun kuukauden lisää rakentamisaikaa, eli takuusumman panttaus kyllä kannattaa.

Samalla reissulla kävimme tontilla katsomassa mitkä puut voisivat jäädä tontille ja mitkä kaadamme. Kymmenisen puuta sinne varmaankin jää, parikymmentä lähtee. Popsimme myös mustikoita omalta maalta :D Koiralle ne etenkin maistuivat.

Lähetimme asemapiirustuksen ja tiedot talon värityksestä arkkitehdille, jonka pitäisi ensi viikolla, ennen lomiaan, saada meidän pääpiirustukset valmiiksi.

Illalla ajoimme rautakaupan kautta, mukaan tarttui pari suojakypärää, 25m köyttä, pienkonebensaa, teräketjuöljyä, moottorisahan teräviila, nippu työjarruja, ulkomaalauspensseli...ja siinä kai ne olivatkin.

Mitähän vielä? Juu, Domus-kalusteiden värit on nyt päätetty. Keittiön kaapit tulevat olemaan vaaleaa tammea, tasot pähkinänruskeat. Khh:n, makkareiden, eteisen ja vessojen kaapeista tulee valkoiset, tasoista pähkinänruskeat. Hieman hankala hahmottaa ja valita värejä kun ei ole vielä taloakaan, mutta joskus sitten nähdään lopputulos ja se miten värivalinnat onnistuivat. Tarkoituksena olisi käyttää sisustuksen pääväreinä ruskeaa ja valkoista.

Nyt herra Y lipittää ensimmäistä olutta näin loman alkajaisiksi ja neiti X ihmettelee mihin neljä viikkoa lomasta on kadonnut. Onneksi vielä kuusi viikkoa jäljellä... =)

1 kommentti:

 1. Hei,

  Olen lukenut blogianne alusta saakka, ja pidän siitä paljon. Minulla ei ole rakennuspuuhista tietoakaan, mutta ikuisena asuntoilmoitusten kahlaajana on mielenkiintoista seurata, mihin kaikkeen talonrakentaja törmää.

  Olen Aamulehden sunnuntaitoimituksessa töissä ja etsin parhaillaan meille uusia kolumnisteja, siksi tällekin blogille alun perin eksyin. Jos teitä yhtään innostaisi ajatus ryhtyä "ihan oikeiksi kolumnisteiksi" ja kirjoittaa talonrakennusprojektistanne Aamulehden lukijoille kaksi kertaa kuussa, ottakaa ihmeessä yhteyttä mahdollisimman pian. Uskon, että myös lukijoitamme kiinnostaisi seurata yhden talon rakentumista alusta loppuun. Kirjoitatte niin vetävästi, että tekstiä lukee oikein nautiskellen. Niin ja kolumneista saisi tietysti vähän ylimääräistä rahaa taloprojektiin...

  Olkaa siis yhteydessä, mielelläni kerron lisää meidän sunnuntailiitteistämme ja kolumneistamme. Meille kirjoittaa parhaillaan kolumnia muiden muassa Amsterdamiin muuttanut suomalainen nainen ja armeijassa riutuva nuorukainen. Toinen omalla nimellään, toinen nimimerkin suojissa.

  Odotan yhteydenottoanne! Ja tsemppiä puunkaatoon;)

  Laura Mattila
  laura.mattila@aamulehti.fi
  www.aamulehti.fi/sunnuntai

  VastaaPoista