maanantai 11. kesäkuuta 2007

Projektin synty

Kaikki alkoi tässä kevättalvesta kun ihmettelimme kotipaikkakuntamme asuntojen hinnannousua. Kolmiot olisivat vielä sopivan hintaisia, mutta riskinä on, että sellainen jää nopeasti pieneksi ja muuttaessa pitää sitten maksaa varainsiirtoveroa. 4h+k tuntui sopivammalta vaihtoehdolta, mutta hinnat alkoivat sitten olla sitä luokkaa, ettei tuntunut kannattavalta investoinnilta. Muutama työkaveri rupesi sitten suosittelemaan talonrakennusta, heillä itsellään kun oli talonrakennukset menneet ihan hyvin ja hinta-laatusuhde oli kuulemma paremmin kohdillaan kuin asunnon ostossa. Tuumasta toimeen, aloimme katsella tontteja kunnan alueelta. Kunnan tontteja ei tällä hetkellä ole myynnissä ja ne jotka ovat tulossa myyntiin, ovat turhan pieniä ja hintavia meille. Yksityisellä puolella tonttien suhteen oli hieman niin ja näin. Maa-alaa saattoi olla kiitettävästi, mutta sijainti jossain metsän keskellä kaukana palveluista, kouluista yms. Ja hyvällä paikalla sijaitsevat maksavat tietenkin omaisuuden.

Eräänä sunnuntai-iltana tuli sitten surffailtua netissä muuten vain ja jostain syystä osuin läheisen, Länsi-Uudellamaalla sijaitsevan, kunnan sivuille, jossa kerrottiin, että siellä on kunnan uusia tontteja myytävänä. Katsoimme kaavapiirroksia ja määräyksiä ja seuraavana päivänä lähdimmekin töiden jälkeen tutustumaan alueeseen (ihan huvikseen). Päivä oli maanantai 23. huhtikuuta 2007. Voisi sanoa, että siltä näkemältä syttyi jo melko iso kipinä. Seuraavana päivänä oli mentävä vielä uudestaan katsomaan aluetta ja tontteja tarkemmin. Löysimme oikein ihanan tontin, reilu 1300 m2 pohjois-etelä-suunnassa. Keskiviikkona kävimme vielä kerran, jonka jälkeen lähetimme sähköpostia kuntaan. Varasimme tontin ja sitten siinä hetki menikin miettiessä että mitä tulikaan tehtyä.

Nyt olikin sitten ryhdyttävä katselemaan talopaketteja ja vastaavaa mestaria ja kaikkea muuta asiaan liittyvää. Ajattelimme ensin hankkia suurelementtitalon, mutta hinta ratkaisi ja päädyimme pienelementtiin. Vertasimme Omataloa ja Jukkataloa, joista Jukkatalo sitten veti pitemmän korren matalamman hinnan ja mukavamman myyjän ansioista. Kastelliakin mietimme, mutta koska Kastelli-myyjään ei saanut kuukauteen yhteyttä, emme viitsineet sitä sen enempää harkita.

Nyt meille on sitten tulossa Jukka-talon Nuorikoti 131-1 erittäin pienin muutoksin. Saunaa (puukiukaalla) laajennetaan hieman makuuhuoneen kaappien kohdalta, samoin olohuoneen seinää siirretään hieman vasemmalle, jotta olohuoneesta tulee avarampi.

Vastaavan mestarin olemme löytäneet ja rakennuslupahakemuksen voi varmaan lähettää heinäkuun aikana. Tässä kesällä olisi tarkoitus kaataa puita, tehdä maankaivuutöitä ja tasoittaa tonttia, jotta voi sitten rakennusluvan saamisen jälkeen ruveta heti tekemään talolle perustusta. Näillä näkymin talopaketti toimitetaan marraskuussa.
Tällä hetkellä on mietitty talon väritystä, se kun täytyy saada mukaan lupahakemukseen. Keltainen on tällä hetkellä vahva ehdokas...kuten blogin nimestäkin voi päätellä :)

Tämän viikon lopulla olisi vissiin tarkoitus suorittaa maantutkimustöitä tontilla, jotta talon tarkan paikan voi määrittää... tekemistä siis kyllä riittää jos tässä suunnitteluvaiheessakin. Mites se sanotaankaan? Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty?

Kannattaa muuten jutella sukulaisten, kavereiden ja tuttujen kanssa. Yllättävän paljon hyviä vinkkejä ja neuvoja saa. Lisäksi on käynyt ilmi, että joku tuntee hyvän putkimiehen, toinen hyvän sähkömiehen, kolmas laatoittajan, neljäs maantutkimustöitä tekevän jnejne...

Tässäpä tulikin jo varsin pitkä blogaisu heti alkuun, mutta olihan tässä jo ehtinyt tapahtuakin kaikenlaista. Kiva kun on tekemistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti