torstai 9. elokuuta 2007

Tukki-tapaturma

Maanantai-, tiistai- ja keskiviikkoillat menivät tonttia siistien ja pöllejä sahaillen. Herran isä ja MT olivat auttamassa tiistaina, tackar och bockar :)

Pöllien pilkkominen on jo selvästi loppusuoralla ja eilen taivastelimmekin polttopuittemme määrää. Näyttää siltä, että sauna ja takka lämpiävät niillä ikuisesti. Tonttia on haravoitu siistiksi risuista ja risukasojen siirtoon saimme helpotusta tonttinaapurin kottikärryistä, kiitos lainasta! Nyt kelpaa maanrakennusurakoitsijan tulla tonkimaan tonttia taas mullin mallin...

Eilen illalla kävi harmillinen juttu. Olimme kahdestaan tontilla ja suunnittelimme jo kotiinlähtöä, piti enää iltapuhteeksi siirtää muutamia pöllejä pois kaivurin tieltä. No, vikoja metrisiä (painavia!) pöllejä siinä kannettiin, niin eiköhän neidin nilkka sitten tarttunut läheisessä kannossa törröttäneeseen keppiin? Tasapaino horjahti ja neiti tömähti maahan, jolloin kantovuorossa ollut tukki tippui oikealle reidelle. Kipu sumensi näkökentän hetkeksi ja täytyy todeta, että onneksi ei ollut yksin tontilla, sillä herran piti nostaa tukki pois jalalta. Tuntui siltä, että joku olisi potkaissut koiven ihan kunnolla "puujalaksi". Tämä puujalka tuntuu vain kestävän hieman tavallista pitempään, sillä tänään kävely, tai mikään muukaan liikkuminen, ei tunnu lainkaan mukavalta. Menossa iltapäivällä, ystävän patistamana, lääkäriin tarkistamaan että se oli vain lihas joka sai tällin eikä mitään sen vakavampaa.

Rakennusprojektin suunnittelupuolella on tapahtunut sen verran, että olemme löytäneet mukavan oloisen sähköasentajan, jonka kautta saamme myös sähkösuunnitelman. Häntä monet suosittelivat, joten onneksi löytyi aikaa tulla myös meidän projektiimme. Lisäksi olemme toimittaneet pohjatutkimuslausunnon ja perustuksen mittapiirustukset firmaan, josta saanemme piakkoin tarjouksen perustussuunnitelman tekemisestä. Eilen veimme myös papereita ja kuvia LVI-työnjohtajalle, joka varmaankin pystyy sen jälkeen sanomaan jotain LVI-asennuksen hinnasta. Naapureille olemme lähettäneet talomme piirustukset ja naapurinkuulemislomakkeet palautuskuoren kera, nyt odottelemme vastauksia.
Tänään pitäisi hakea Jukka-taloilta sellainen rakennushankeilmoitus-kyltti, jossa lukee "Tähän valmistuu meitin talo" :) Sellaista täällä tällä hetkellä...

2 kommenttia:

  1. Oi eih, mikä tapaturma!
    Toivottavasti kyseessä oli todellakin vain ohimenevä pehmytkudosvamma. Toisaaltahan sitä sanotaan, että tekevälle sattuu, mutta ei nyt noin pahasti tarvitsi sattua!

    On kiva lukea kuulumisianne ja tonttityön edistymisestä. Toivotamme tsemppiä ja jaksamista yhteiseen projektiinne!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tsemppiä ja jaksamista tarvitaan!

    Palaan reisijuttuun myöhemmin tänään :)

    VastaaPoista