sunnuntai 5. elokuuta 2007

Moottorisahan melua

Eilen ja tänään on taas tullut vietettyä aikaa tonttiloilla pöllejä lyhennellen. Muuten ihan kivaa hommaa, mutta moottorisahan melutaso (118 dB) on korvatulppienkin läpi korvia huumaava. Täytyy yrittää saada töistä kuulosuojaimet lainaan muutamaksi päiväksi, niin että varmasti kuulemme toistemme jaaritteluja vielä eläkkeelläkin ;)

Perjantaina löysimme LVI-suunnittelijan, joka tekee meille putkisuunnitelmat syyskuun aikana. Aika kiirettä on tällä hetkellä LVI-puolella, sai muutamiin paikkoihin soitella ennen kuin tärppäsi. Seuraavana on vuorossa perustussuunnitelman tekijän sekä sähkömiehen metsästys.

Nyt illalla täytimme kahdestaan rakennuslupahakemukset loppuun. Sekin kävi ihan työstä, etenkin tontilla sahanpurun ja tukkien seassa vietettyjen tuntien jälkeen. Enää puuttuu autokatoksen pääpiirustus (tilasimmekin toisen, hieman pienemmän ja halvemman autokatoksen) ja naapureiden nimmareita. Lisäksi täytyy käydä kopioimassa muutamia papereita lupahakemuksen liitteeksi, mutta muuten alkaa kaikki olla luvan suhteen kunnossa. Aika moista paperinpyörittelyä tämä onkin ollut ja tulee varmasti vielä olemaan.

Loppuun vielä iloinen ylläri perjantailta. Posti toimitti meille tontin lainhuutotodistuksen, eli nyt kiinteistörekisterissäkin näkee, että se on meidän maatilkkumme. Olimme saaneet kunnasta tiedon, että tontti on lohkomaton määräala isommasta kiinteistöstä ja että sen lohkominen (eli siitä tehtäisi erillinen kiinteistö) suoritettaisiin maanmittauslaitoksen toimesta lähiaikoina. Lainhuutotodistuksen liitteessä kuitenkin kerrottiin, että tontti on lohkottu jo alkuvuodesta. Oli pakko soittaa maanmittauslaitokseen ja tiedustella lohkomiskustannuksissa säästämäämme summaa: 860 euroa lohkomisesta ja 80 euroa rajapyykeistä, yhteensä 940 euroa! Tuolla summalla saa jo vaikka LVI-suunnitelmat :)

Aika väsy, mutta hyvä fiilis tällä hetkellä. Nyt voi taas uppoutua viimeisen Harry Potterin pariin ja valmistautua huomiseen tonttirupeamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti