torstai 26. heinäkuuta 2007

Paperinpyörittelyä ja puuhommia

Vastaava mestari kävi tänään kahvilla, suunnittelimme hieman projektia ja täyttelimme muutamia papereita rakennuslupaa varten. Rakennusluvan saadakseen tulee lähettää melko monet kuvat ja lomakkeet kuntaan...

- itse rakennuslupahakemus
- rakennushankeilmoitus (1 per rakennus, tässä tapauksessa kaksi ilmoitusta)
- kopio tontin kauppakirjasta
- asemapiirros (eli mitkä jutut sijoitetaan minnekin siellä tontilla)
- rakennusten pääpiirustukset (pohjapiirustukset ja julkisivut)
- savuhormin detaljipiirustus
- jätevesijärjestelmän piirustukset ja rakennustapaselostus
- väritysehdotus
- hakemus kiinteistön liittämisestä vesihuoltolaitokseen

Lisäksi täytyy hyväksyttää rakennussunnitelma rajanaapureilla. Edellä mainituista meiltä puuttuu oikeastaan enää talon pääpiirustus, jätevesijärjestelmän piirustukset ja naapurien nimmarit. Lisäksi teemme muutaman pienen muutoksen asemapiirrokseen. Nykyisen piirroksen mukaan jos rakentaisi näkyisi keittiön ikkunasta autokatos ja auton kylki. Laskemme autokatosta hieman alemmas, jolloin keittiön ikkunasta on hieman nätimmät maisemat. Kivoja nämä kapeat tontit?

Iltapäivällä lähdimme koiran kanssa tontille, kaadoimme kolme mäntyä ja "siivosimme jäljet". Neiti oli ekaa kertaa avustamassa puunkaadossa vaikka aluksi vannoikin ettei meinaa mitään puita ruveta kaatelemaan. Kädet ja kantapäät ovat rakoilla, auts. Muuten meni oikein hyvin.


Puita alkaa olla sen verran että voisi ruveta lyömään vetoa siitä kuinka monta vuotta noilla takka ja sauna lämpiää...tuohon määrään tulee vielä kuusi puuta lisää.

Neidin täytyy tunnustaa, vaikka puoliksi ekoihminen onkin olevinaan, että kyllä tuntuu aika makeelta kun puu lähtee kaatumaan. Teon pystyy oikeuttamaan (lähinnä itselleen) sillä, että ei se mänty keskelle olohuonetta kuitenkaan sopisi, vaikka mielenkiintoinen sisustuselementti muuten olisikin. Ympärivuotisessa joulukuusessa voisi muuten olla ideaa... Oho, nyt alkaa päivän tohinat ja väsy näkyä juttujen laadussa, joten taitaa olla parasta mennä nukkumaan. Jaksaa sitten taas huomenna puuhommia.

Loppuun vielä kuva tontista tänään kun olimme lähdössä kotia kohti.


Nyt siihen saisi jo autokatoksen ja talon, niiden kohdilta on kaikki puut kaadettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti