perjantai 16. toukokuuta 2014

Ajatustaukoja pihahommissa

Tällä viikolla on tullut tehtyä kaikenlaista tuolla pihalla. Erittäin meditatiivistä, kun siinä tehdessä ei oikeastaan tule mitään ihmeempiä mietittyä, vaan keskittyy siihen itse tekemiseen. Pitemmittä puheitta hieman kuvia.

Isäntä nikkaroi säleikkötuen kesäkukkalaatikkoon. Siihen kylvin isoköynnöskrassia ja kesäkukkasekoituksen.

Pensasmustikat tarvitsivat hieman suojakepakoita, niiden yli talsittiin turhan usein. Edessä olevat rusopajuangervot siirretään kesän aikana etupihalle ja niiden tilalle tulee muutama pensasmustikka lisää. 

Innostuin itsekin sahailemaan ja paukuttelemaan vasaralla - korotin viime kesänä tehtyä viljelylaatikkoa. Pikkumies ilmoitti, että tuosta tulee tänä kesänä hänen laatikkonsa. Viikonloppuna kylvetään ensimmäiset hyötykasvit.

Lämpökompostoria tyhjennellään n. kerran parin kuukauden aikana, puolivalmis massa siirretään takapihalle jälkikompostoitavaksi. Tällä hetkellä lämpökompostorissa n. 60 astetta, innostuu aina tyhjennyksen jälkeen. 

Tuolta pitäisi saada perunaa ja maa-artisokkaa jossain vaiheessa.

Keittiön pöytä on muuttunut siementen valtakunnaksi. Ensi vuonna taidan kylvää vielä enemmän, sillä kylvöissä onnistumisesta saa aika hyvän fiiliksen. Ja jos jokin ei onnistukaan, ei se harmita yhtä paljon kuin muualta ostetun, esikasvatetun taimen kupsahtaminen. 

Kukkakuvat muutaman viikon vanhoja, eli raparperi jo paljon isompi ja osa kukista nuupahtanut. 


Vanha yrttilaatikko oli päässyt huonoon kuntoon - poistin sieltä pari kottikärryllistä multaa ja rikkaruohoja (mintun ja juolevehnän juuria paljon!). Uusi kangas laatikon pohjalle, reilusti reunojen yli, ja uudet mullat päälle. Vielä laatikon korotus ja loota on valmiina vastaanottamaan herneitä, kunhan säät vielä hieman lämpenevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti