maanantai 10. kesäkuuta 2013

Itsepäinen kanto

Menneellä viikolla tuli roikuttua lapionvarressa hieman enemmänkin, sillä torstaina sain odotetun taimilähetyksen. Piti istuttaa ruusuja ja iso kasa perennoja. Ruusut menivät näkösuojaksi rajalle, perennat takapihalle pariin eri paikkaan.

Takapihan ison kiven ympärille tein perennapenkin. Penkkiin pääsi taimitoimituksessa tulleita kivoja ylläreitä + akileija, minttu ja syysleimu. Meni hieman myöhään muutamana iltana kun pääsi tuota tekemään vasta lasten nukkumaanmenon jälkeen. Tämäkin kuva otettu klo 23.15.

Tuo kiven ympärillä oleva kukkapenkki varmasti kasvaa jossain vaiheessa leveyttä, mutta tällä hetkellä sen on oltava tuon kokoinen, sillä eräs kohta 4v. tykkää kiipeillä kivelle ja hyppiä alas sieltä.

Hopeahärkki, helmiorapihlaja, sammalleimu ja herttavuorenkilven vieressä jokin nätti liila, jonka nimeä en tiedä. Naapurilta viime vuonna sain, muttei hänkään tiennyt nimeä.

Kaikki istutetut perunat ovat päässeet maanpinnalle. Karviaismarjoja näyttäisi tulevan reilusti. Taidan olla ainoa tässä perheessä, joka niistä pitää. Kasvimaan laajentamisen tiellä on pieni este, tuo melko jyhkeä kanto. Mutta kyllä se vielä antaa periksi ja irtoaa.

Timjami, ruohosipuli ja paaaljon mansikoita tulossa. Pitää muistaa laittaa verkko mansikkamaan päälle.

Jälleen kissanminttu kuvassa, siperianunikko (yksi perennaylläreistä) ja verikurjenpolvi, joka kasvaa niin korkeaksi, että pitää tukea.

Sadetta kovasti toivoisin, sillä täällä ei ole satanut kunnolla viikkoihin. Nurmikko on kohta enemmän ruskea kuin vihreä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti