maanantai 18. maaliskuuta 2013

Grillikausi avattu

Viikonloppuna aurinko paisteli niin lämpimästi takapihalle, että isäntä kaivoi nuotiogrillin esiin ja paistoi meille makkarat. Herkkua! Kai siinä samalla oli ajatuksena saada lunta sulatettua patiolta kun piti grillille kolo kaivaa. Isäntää taitaa kevätyttää, sillä oli eilen hyvää vauhtia menossa suolapurkin kanssa pihalle lumia sulattelemaan.



Itse odotan vähintään yhtä paljon lumien sulamista, kovasti tekisi mieli siivoilla kukkapenkkejä ja nähdä kuinka moni kukkasipuli on syöty talven aikana.

Pihalla ei tällä hetkellä oikein ole muuta ihmeteltävää kuin lumen paljous, "talventörröttäjät" ja auringon aikaansamat hienot varjot...

Meillä oli oikein terveellinen sunnuntaimenyy kun grillimakkaroiden jälkiruoaksi oli omenapiirakkaa. Oli muuten tosi hyvä ohje, Kotikokki-sovelluksen kautta löytyi. Alkuperäinen, pohjankan julkaisema resepti löytyy täältä.

Kaurainen omppupiirakka
Laitanpa ihan hitusen muunnellun ohjeen tähän, jos joku haluaa tehdä samanlaisen:


  • 200g margariinia/voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 0,75 dl maitoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vanilja-/vanilliinisokeria
  • 3-4 omenaa
  • kanelia ja sokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita


  1. Sulata rasva.
  2. Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
  3. Lisää vehnäjauhot hiljalleen sekoittaen. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
  4. Lisää taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, ei pysy vuoan reunoilla.
  5. Kaada taikina voideltiin tavalliseen piirakkavuokaan ja lado omenaviipaleet päälle. 
  6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
  7. Sekoita kaurahiutaleet alussa sivuun otetun taikinan joukkoon ja ripottele seos lopuksi piirakan päälle.
  8. Paista 200 asteessa n. 30 min.
  9. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti