sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Syksyisiä kuvia

Kesän projekteina oli terassin kattaminen valokatteella ja pation rakentaminen. Talon tienpuoleista päätyä on myös siistitty ja joitakin uusia istutuksia lisätty. Häitä juhlittiin omassa kodissa kauniissa auringonpaisteessa heinäkuun lopulla.

Ensi keväänä on tarkoitus rakentaa puuvaja/varastoliiteri pihan perälle.

Terassin kattaminen meneillään heinäkuun alussa.

Seuraavana pation teko

Daaliat viihtyvät terassin päädyssä.Kasvimaalta (tai siitä kohdasta, mihin joskus tulee kasvimaa) löytyi ylläriporkkana. Emme kylväneet yhtäkään porkkanaa, mutta tuollainen pikkuinen sinne kuitenkin tupsahti jostain.


Syysasteri on kasvanut melkoisesti tänä vuonna.


Leviävä rikkaruoho ja jalohortensia yrittävät piilottaa ruman kompostikehikon. Hortensia oli siis jo "ihan kuollut" kun heitin sen kompostiin, mutta virkosi ihme kyllä siellä henkiin.


Ruusut syksyn uusintakierroksella.


Tänä vuonna äitienpäivälahjaksi saatu ruusu viihtyy nyt oikein hyvin, hankalan alun jälkeen.


Villiviini värittää nätisti pihaa.


Kukkapenkki meni talvilevolle, viimeisistä kesäkukista sai vielä yhden kimpun.


Isomaksaruohon nimi on paljon kivempi ruotsiksi - kärleksört.


Talon pääty siistittynä, pieni kuisti rakennettuna.

Isäntä oli varsin ahkerana tänä kesänä, taisi häästressi painaa päälle kun jaksoi niin kovasti rakennella. Nyt kelpaakin pikku hiljaa siirtyä talvilevolle pihahommista.


Tähän lopuksi vielä toinen asia. Olen pitkään miettinyt, päivittääkö blogia vielä - rakennusurakan päätyttyä - vai antaako olla. Katsellessani vanhoja tekstejä ja kuvia tulin kuitenkin siihen tulokseen, että jatkan kirjoittamista ja kuvien lisäämistä. Sen verran kivalta tuntuu katsella ajassa taaksepäin ja miettiä, että aika paljon on kuitenkin ehtinyt tapahtua. Välillä kun nimittäin tuntuu siltä, ettei tapahdu mitään ja jos tapahtuu, niin aivan liian hitaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti