keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Pihan laittoa pikkuhiljaa

Neidillä loma alkanut ja nyt ehtiikin sitten ruveta tarkemmin suunnittelemaan pihaa.
Tässä tänään otettuja kuvia:


Etupihalla "parkkiksen" vieressä olevaa kalliota olemme yrittäneet kaivaa esiin. Kaivuri saa hoitaa loput, tuossa kuitenkin sen verran maata jäljellä :) Kalliolle ajattelimme istuttaa muutamia matalakasvuisia havuja ja "kalliokasveja"


Muuten ankeaa kuistia on yritetty piristää tuliaisiksi saaduilla ihanilla kukilla. Kuisti on tarkoitus tasoittaa ihan lähiviikkoina, jonka jälkeen siihen laitetaan puupäällyste. Kaiteet seinästä pilareihin rakennetaan myös, samoin kunnon rappuset. Pitäisi olla valmiina ennen vaavin tuloa, jotta pääsee vaunuilla liikkumaan.


Autokatoksen alle ja ympärille tulee kivituhkaa. Lisäksi laudoittamaton seinä tehdään valmiiksi, naulataan räystään aluslaudat paikoilleen ja kiinnitetään sadevesikourut. Siinäpä se sitten onkin. Ai niin, maalia täytyy hieman lisäillä ja katon reunatiiliä kiinnittää.


Kodinhoitohuoneen oven edestä löytyy myös kalliota. Tähän päätyyn olisi tarkoitus rakentaa pieni vilvoitteluterassi (klapikasan kohdalle) ja oikeat portaat, jotta voisi helposti siirtyä saunasta pihalle nauttimaan virvokkeita löylyjen välissä.


Takapihan terassi päällystetään kestopuulla tai komposiittipuulla. Komposiitti olisi kiva vaihtoehto, mutta täytyy katsoa mihin rahat riittävät. Terassi katetaan valokatteella, niin ettei pieni vesikuuro haittaa ulkona istuskelua. Terassin eteen tulee vielä pieni patio.


Kaivuri siirsi ison kiipeilykiven keskelle takapihaa. Sen ympärille olisi tarkoitus rakentaa kahdeksikon muotoinen kukkapenkki, johon istutetaan auringossa viihtyviä perennoja. Männyntynkien päälle metsästämme palkkia, joka kestää parin keinun painon. Runkoja ja tulevaa palkkia pitkin kiipeilemään ajattelimme laittaa jalokärhöä.


Herra on väsäillyt pientä pengerrystä ja askelmia takapihan puukasalle. Tuo tammi on päättänyt jäädä tuohon asumaan, kokenut kovia, mutta silti vain jaksaa lähteä uudestaan kasvuun. Penkereelle ripottelemme vuorotellen maanpeitekasveja ja kiviä.

Lähipäivinä (ensi viikolla viimeistään) pitäisi kaivurikuskin tulla laittamaan pihaa, tuoden mukanaan multaa, soraa ja kivituhkaa. Silloin sitten lisää kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti