keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Lasten piha

Pihallamme leikkii omien lasten lisäksi lähes päivittäin muitakin naapuruston lapsia. Leikkejä on hauska seurata samalla kun tekee pihahommia. Jotta lapset haluaisivat leikkiä täällä, on heille varattu ihan oma "leikkinurkkaus" tontin kulmasta. Ja siis koko pihallahan saa tietty leikkiä (paitsi kukkapenkeissä ja viljelylaatikoissa :D ), mutta vajan edusta on lasten ihan oma paikka. Tässä on siis myös oma lehmä ojassa: jos lasten kaverit tulevat meidän pihaan leikkimään, voimme tehdä samalla jotain hyödyllistä pihalla. Jos neiti 2,5v. haluaa mennä jonkun toisen pihalle leikkimään, ei pihahommia voi tehdä, paitsi naapurin pihalla...

Parasta on kun molemmilla lapsilla on omat kaverit, tai useampi kaveri, täällä päivää viettämässä. Välillä pidetään juoma- ja välipalataukoja, sitten taas leikit jatkuvat. En kyllä ihan ymmärrä, miten lapset jaksavat leikkiä melkein kellon ympäri. Toisaalta, kyllä sitä itsekin silloin joskus halusi vain olla kavereiden kanssa aamusta iltaan.

Lasten oma kulma on terassilta katsottuna tämännäköinen:

Kohta kuusvee tekee temppuja trampalla.

Ja vajan portailta katsottuna näyttää tältä:



Suunnittelimme aluksi oikeaa leikkimökkiä, mutta koska pikkuneiti rakastaa
tällä hetkellä mutaleikkejä, oli tällainen "monitoimikauppa" parempi ratkaisu. 

"Kauppa" on ehdottomasti enemmän käytössä pikkusiskon ja hänen kaveriensa leikeissä, ja nyt isoveli toivoikin itselleen ja kavereilleen majaa. Sellainen mahtuisi vajan päätyyn. Metrin leveä, pari metriä pitkä ja ehkä 1,5m. korkea. Yhdessä päädyssä pitää kuulemma olla ikkuna ja toisessa ovi. Katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi.


Sopiva paikka majalle. 

Osa leluista on muuttanut kesäksi ulos, sillä siellähän ne leikit kesällä tapahtuvat.

Koristekivet muuttuivat kananmuniksi kauppaan ja pihalla kulkiessa voi törmätä vaikkapa
tulta syöksevään lohikäärmeeseen. Sitä alkaa itsekin nähdä asioita uudella tavalla
ja keksiä uusia juttuja, kun lapset näyttävät mitä se mielikuvitus oikeasti voikaan olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti