maanantai 24. kesäkuuta 2013

Viikonlopun rakennusprojekti

Isäntä kyhäsi viikonlopun aikana pienen, väliaikaisen "kasvihuoneen"/kasviboksin meidän tomaateille, basilikoille ja chileille. Viritys on tehty jämälaudasta ja petauspatjan pakkausmuovista. Hieman muovia jäi uupumaan, täytyy katsoa jos sitä jostain löytäisi hieman lisää. Ei se pihan kaunein yksityiskohta, mutta ajaa toivottavasti asiansa. Ja jos vaikka sitten muutaman vuoden päästä voisi sen oikean kasvihuoneen rakentaa.


Huomenissa virittelen tomaateille köysistä tuet, joita pitkin voivat sitten kasvaa ylöspäin. Lisäksi pari tomaattia ja chilit tarvitsevat isommat ruukut. Kiva seurata, josko tomaatit kypsyisivät hieman aiemmin tänä vuonna lämpöhoidon takia. Mietin myös, josko pitäisi laittaa rucolaa tulemaan uudestaan, jos vaikka olisivat paremmin kaalikoilta suojassa tuolla boksissa. En kyllä edes tiedä ovatko kaalikoit enää riesana?

Kasvimaalla alkaa näyttää lupaavalta. Laitoin alkuviikosta ruohosilppua katteeksi laatikoihin ja jotenkin tuntuu, että kasvu on sen jälkeen lisääntynyt paljon.


Salaattia on saanut poimittua voileiville, pieniä pinaatinlehtiä piirakkaan. Herneille pitää kohta laittaa tuet. Kaikki sipulit ovat itäneet.
Punajuurista suurin osa on itänyt, toivottavasti kokeilu onnistuu! Omenoita ei tänä vuonna tule yhtä monta kuin viime vuonna, vaikka nyt näkyykin raakileita molemmissa puissa. Pirja kukki hienosti, mutta näkyy olevan vain kaksi omenaa tulossa. Olen aika huono poimimaan yrttejä kuivatukseen tai pakkaseen. Onneksi ne kukkivat nätisti ja houkuttelevat pölyttäjiä paikalle. Jos huomenna yrittäisi saada ruohosipulista, mäkimeiramista ja timjamista hieman talteen. Korianteri ja kurkkuyrtti ovat itäneet hienosti, heinäkuussa varmaan jo kasvustot rehottavat. 

Kevään kukkijat ovat aika pitkälti kukkineet ja nyt on kesän värien vuoro. Malva on lempikukkiani ja ihan kohta malvapenkki on täynnä kukkia. Pari vuotta vanha äitienpäiväruusuni avasi nuppunsa ensimmäisenä. Laikkukirjokanukka on kasvanut hienosti paikallaan autokatoksen takana. Sille pitäisi laittaa seuraksi muutama pensas lisää. Kuvassa myös takapihan pikkukoivuista tehdyt juhannusvihdat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti