Itse odotan vähintään yhtä paljon lumien sulamista, kovasti tekisi mieli siivoilla kukkapenkkejä ja nähdä kuinka moni kukkasipuli on syöty talven aikana.
![]() |
Pihalla ei tällä hetkellä oikein ole muuta ihmeteltävää kuin lumen paljous, "talventörröttäjät" ja auringon aikaansamat hienot varjot... |
Meillä oli oikein terveellinen sunnuntaimenyy kun grillimakkaroiden jälkiruoaksi oli omenapiirakkaa. Oli muuten tosi hyvä ohje, Kotikokki-sovelluksen kautta löytyi. Alkuperäinen, pohjankan julkaisema resepti löytyy täältä.
![]() |
Kaurainen omppupiirakka |
- 200g margariinia/voita
- 1,5 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 muna
- 0,75 dl maitoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vanilja-/vanilliinisokeria
- 3-4 omenaa
- kanelia ja sokeria
- 1 dl kaurahiutaleita
- Sulata rasva.
- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
- Lisää vehnäjauhot hiljalleen sekoittaen. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.
- Lisää taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita kovaa tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, ei pysy vuoan reunoilla.
- Kaada taikina voideltiin tavalliseen piirakkavuokaan ja lado omenaviipaleet päälle.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
- Sekoita kaurahiutaleet alussa sivuun otetun taikinan joukkoon ja ripottele seos lopuksi piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti