maanantai 2. kesäkuuta 2014

Pieni kasvihuone

Kuten ehkä olen aiemmin maininnut, siintää haaveissa oikea kasvihuone. Nyt kun lapset ovat pieniä, pitänee turvallisuuden vuoksi valita kennolevymalli. Jos olisin kroisos ostaisin turvalasista tehdyn. Ja vanhoista ikkunoista rakennettu olisi tietty todella kaunis. Mutta taloudellisista ja käytännöllisistä syistä siitä varmaankin tulee sellainen n. 7m2 kennolevyhuone. Ainakin alkuun.

Ennen sen haaveen toteutumista täytyy pitäytyä tsi-malleissa. Isäntä oli viikonloppuna hieman kipeä, joten ihan omin kätösin sahasin ja naulailin naapurien iloksi lauantaina ja sunnuntaina. Vajan taakse tuli tällainen:

Ei se kaunis ole, mutta ajanee asian. 

Tomaatit, kurkku, basilikat ja bataatti pääsivät suojaan.

Kasvihuoneen pohjalle laitoin kattotiiliä, toivon niiden varaavan lämpöä.

Millähän muilla tavoin kasvihuonetta voisi lämmittää ilman sähköä?

4 kommenttia:

 1. Ole ylpeä aikaansaannoksestasi! Ei kaikkien tarvitse näyttää puutarhalehtien toisensa jälkeen samanlaisilta hienoilta, kalliilla rahalla tehdyillä. Ja todellakin, jos ajaa asiansa, eikös se ole tärkeintä.

  VastaaPoista
 2. No tuo on aivan totta, kiitos kannustavista sanoista! Hyvin tuntuu toistaiseksi toimivan, tomaatit virkistyneet ja kurkku "rehahtanut" kun pääsivät lämmittelemään. Lämpiminä päivinä pitää vain aamupäivisin muistaa mennä vajan taakse nostamaan etuseinämä ylös, sillä muuten kopissa tulee hiki.

  VastaaPoista
 3. Meille hankittiin turvalasista ja on pysynyt hyvin ehjänä lasten kovassakin käsittelyssä. Mutta en ole ollenkaan varma, että ottaisinko enää turvalasia jos ostos edessä olisi. Lasin huono puoli on, että se päästää lämpöä kuumilla päivillä sisään (liikaakin) ja päinvastoin kylmällä ei pidä lämpöä niin hyvin sisällä kuin muut ratkaisut. Voi olla, että kennolevyt ovat tältä osin toimivampia.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tomi vinkistä! Luulen kyllä, että kennolevyjen puoleen kallistumme täällä, vaikkei se kaikkein nätein vaihtoehto olekaan. Mutta tärkeintä mielestäni kuitenkin käytännöllisyys ja turvallisuus.

  VastaaPoista