torstai 13. lokakuuta 2011

Ihmeellinen syksy

Meillä on ollut aika erikoinen syksy, kaunis ja lämmin. Huomasin, että monivuotisista osa kukkii nyt uudestaan, eli kamera käteen ja pihakierrokselle. Uusia kukkia oli ainakin laikkukirjokanukassa, hopeahärkissä, rusopajuangervossa, daaliassa, pikkutalviossa, kuunliljassa, syyshortensiassa ja yhdessä maksaruohoista. Pari orvokkia on sinnitellyt nätteinä toukokuusta asti ja neidontatar kukkii nyt hienoimmillaan. Lyhtykoiso ja helmiorapihlaja värittävät pihaa oranssillaan. Perjantain myrskyssä takapihan villiviineistä tipahtivat lähes kaikki lehdet - samalla hävisivät punaisena hohtavat väripilkut.


2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia taas kerran! :) Voi kun alkaa itselläkin vähän jo tehdä mieli omaa puutarhaa, kun näitä juttuja täällä lukee. Ehkä sitten myöhemmin, jos nyt vaikka ensin harjoittelisi kukkien hoitoa tuossa parvekkeella...

    VastaaPoista
  2. Oma puutarha on kyllä kiva harrastus :) Vaikka aluksi suunniteltiinkin asfalttikenttää talon ympärille (ei tarvitse leikata nurmikkoa tai kitkeä rikkaruohoja), niin nyt on kyllä mieli muuttunut. Itse olen ihan surkea parvekekasvien kanssa - en muista kastella! Sen takia maahan istutettavat toimivat täällä paremmin kun sateet huolehtivat pääasiassa kastelusta.

    VastaaPoista