torstai 28. lokakuuta 2010

Syksyisiä kuvia

Tässäpä liuta aurinkoisena syyspäivänä lokakuun alussa otettuja kuvia. Nyt piha on jo vallan eri näköinen, lehdet tippuneet puista ja pensaista ja nurmikko siirtymässä talvilevolle.


Havut ovat lähteneet aika mukavasti kasvuun. Taloon naulailimme kesän aikana hieman koristelautoja ja nyt ulkopuoli alkaa hiljalleen näyttää valmiilta. Ensi kesänä saamme toivottavasti loput tehtyä.


Isännän sukulaisia kävi meillä klapitalkoissa, ihan omasta aloitteestaan. Yhdeksän tunnin aikana saivat hurjasti aikaiseksi ja nyt polttopuita riittää muutamaksi vuodeksi. Suurkiitos ahkerille avusta!


Tämä laikkukirjokanukka saisi kasvaa oikein isoksi :)


Tässä kukkapenkissä oli keväällä tulppaaneja yms. sipulikukkia, nyt vaikka mitä perennoja. Istutettu sen verran myöhään, että asterit saivat kukat vasta pari viikkoa sitten...

Penkistä löytyy m.m.

ritarinkannus

ja syysleimu.Takapihan rinteessä viihtyy neidontatar. Loistava maanpeittäjä, pitää rikkaruohot loitolla.


Neidontattaren kukka on söötti, vaikkakin melko vaatimaton.


Edessä oikealla likusterisyreeni, taaempana luumupuu ja taaimpana kasvimaa, jossa rehottavat vadelmat, mintut, oreganot ja rikkaruohot.


Jättimelba, jolle pitää aikaisin keväällä istuttaa pölyttäjäkaveri.


Ruusuja meidän ei pitänyt lainkaan ruveta hankkimaan, mutta alennusmyynnistä löytyi yksi ja toinen saatiin. Eihän niitä voi vastustaa, niin nättejä ja ahkeria kukkimaan.


Terijoensalavakin on kasvanut mukavasti kesän aikana.


Tämä on meidän kokeilurinteemme, johon laitamme kaikenlaista saatua ja halvalla hankittua. Katsotaan miten lähtevät viihtymään ja jos selviävät, siirretään sopivampaan paikkaan.


Hieman erilainen kuvakulma, kun pitkästä aikaa pääsee kulkemaan tähän nurkkaan pöllien poistuttua tieltä.


Villiviinien kauniita värejä saimme ihastella pari viikkoa.
Nyt pihaa on laitettu talvikuntoon. Ensi kevään ja kesän projekteja on saada talo valmiiksi ulkopuolelta, istutella hieman lisää ja etenkin pensasaidat pitäisi saada kasvamaan. Lisäksi pitäisi rakentaa valokate ja kaiteet terassille sekä kyhätä kunnon kuisti kodinhoitohuoneen ovelle. Jonain vuonna, toivottavasti ei kovin pitkän ajan päästä, on tarkoitus pystyttää pieni pihavaja tontin takakulmaan. Tällaista täällä juuri nyt, uusia kuvia varmaankin talven aikana.

Lämpöistä syksynjatkoa ja joulun odottelua toivotellen
Keltaisen puutalon väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti