perjantai 23. joulukuuta 2011

Kadonnut joulustressi

Alkuviikosta oli aikamoinen joulustressi kun tiesin, että pitää olla töissä maanantaista perjantaihin. Miten sitä ehtisi joulua valmistella? Töistä tullessaan kun on ihan rättipoikkiväsynyt.

Isännällä on kuitenkin ollut vain puolitoista varattua päivää tällä viikolla. Siten olen saanut joka päivä töistä kotiutuessani ihmetellä sitä, miten paljon täällä on töissä ollessani ehtinyt tapahtua. Jouluruoat ovat ilmestyneet jääkaappiin, lattiat ja sauna pesty, lahjoja hankittuna, kuusi olohuoneessa, perunalaatikko imeltymässä, kinkku sulamassa, piparkakkutalo kasattuna, pyykit ja tiskit hoidettuina. Ällistyttävää. Eipä siinä sitten kannattanut joulua stressata kun mies on valmistellut siitä suuren osan. Ehdottomasti tämän vuoden paras joululahja, kiitos!

Äsken koristelimme kuusen, ensimmäistä kertaa pikkumiehen (2v3kk) kanssa. Ainoastaan yksi pallo meni rikki. :)


Nyt on oikeastaan jäljellä muutaman lahjan paketointi ja kinkun paisto. Ne sujunevat lepposasti punaviiniä naukkaillen.



Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulunaikaa kaikille!
t. Keltaisen puutalon porukka

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulun valmistelua

Tänä aamuna maa värjäytyi valkoiseksi, mutta uutisten mukaan ei tarvitse olla huolissaan - lumi kyllä ehtii sulaa perjantaihin mennessä.

Vasta tänään olen käsittänyt, että joulu on aivan ovella. Kuusta meidän ei pitänyt lainkaan hankkia, mutta tulimme kuitenkin toisiin ajatuksiin. Aatonaattona tuo nyt terassilla nököttävä puu koristellaan.

Pientä joulusiivousta on tehty, huomenna haetaan ruoat ja paketoidaan viimeiset lahjat. Perjantaina valvotaan kinkkua ja rauhoitutaan joulun viettoon. Ensimmäistä kertaa vietämme koko joulun kotona. Hauska luoda uusia perinteitä.

Nyt on pientä stressiä ilmassa - töihin kun pitää mennä vielä aatonaattona. Mutta ihan viimeistään aattona joulufiilis saa alkaa etsiytyä tänne.

tiistai 6. joulukuuta 2011

Ensilumi

Itsenäisyyspäivän kunniaksi saimme sitten ensilumen tänne Etelä-Suomeen. Tätä valoisuutta onkin odotettu!

Kameran kanssa piti tietenkin heti aamusta hilpaista tallomaan jälkiä lumeen. Tällaista tarttui muistikortille.


Timjami, rosmariini ja pallotuija oikein nätteinä. Lisäksi hieman rakeita terassilaudoilla. Puolenyön raekuuro oli sen verran äänekäs, että perheen pieninkin heräsi uniltaan kamalaan meteliin. Melkein hirvitti uuden valokatteen puolesta. :)



Vannoin saavani viimeiset kukkasipulit maahan ja niin kävikin. Sunnuntaina hankittiin Plantagenista multaa, sitä kun ei oikein muualta enää löytynyt valikoimista (mitä ihmettä, menikö kuumin multasesonki jo?). Uusin kukkapenkki valmiiksi ja äkkiä sipuleita istuttamaan ennen kuin maa jäätyy. Mielenkiinnolla odottelemme nouseeko noista kauniita liljoja.


Jäätyneitä ruusuja, aivan upeita. Kuunliljat, jotka työnsivät uusia nuppuja vielä lokakuussa, eivät sitten ehtineet kukkia kunnolla. Raasut.



Eilen satanut lumi ja alkukesästä kukkinut jaloritarinkannus. Hyvää Itsenäisyyspäivää! toivottaa Keltaisen Puutalon porukka.