tiistai 17. huhtikuuta 2012

Tiistain piristys

Vielä ei pihalla muita kukkia näy kuin nämä aikaiset siniset. Ne tulivat muistaakseni Plantagenin sekoituksesta, enkä nyt edes muista minkä niminen kaunistus on kyseessä. Eipä tuo haittaa, kiva katseltava ihan nimettömänäkin.


Kukkapenkit ovat saaneet hieman kompostia ja viikonloppuna olisi tarkoituksena lannoittaa nurmikko. Pitänee varmaankin aloittaa jonkin puutarhapäiväkirjan kirjoittaminen, että muistaisi kaiken sen, mitä pitäisi tehdä.

Jokin nälkäinen rusakko on käynyt popsimassa syksyllä istutettuja pikkupensaita. Nähtäväksi jää, selviävätkö ne siitä käsittelystä. Siis pensaat pupujen käsittelystä. Vaikka voisin kyllä hieman niitä rusakoita käsitellä. Tai ainakin aidata pihan.

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kevään merkkejä

Täällä kaipaillaan sellaisia +10-asteen aurinkoisia kelejä, jotta loput lumet ja kompostit sulaisivat äkkiä. Pikakompostori on jo käynnistynyt ja ruoantähteet lentävät nyt sinne - tulee hyvä ekomieli kun sekajäteastia täyttyy hitaammin.

Viime viikolla saapui pieni taimitoimitus Kodin Kukista, toi poutapilveä ja amppelimansikoita mukanaan.

Poutapilvi oikealla, mansikat vasemmalla. Tomaattien kylvökokeilu taitaa onnistua, sillä nyt taimet (alinna) jo etäisesti muistuttavat tomaatintaimia.

Varmoja kevään merkkejä.

Syksyllä maahan upotetut sadat kukkasipulit alkavat pilkistellä maan uumenista eri puolilla pihaa. Täytyy myöntää, etten edes muista mihin kaikkialle niitä laitoin. Ehkä hyväkin, sillä jos myyrät tms. ovat niitä käyneet popsimassa, ei sitten harmita niin paljon.

Uusi sipulikukka-lempparini - perunanarsissi. Kuka lie antanut sille niin ruman nimen?

Piakkoin pitäisi myös toisen taimitoimituksen saapua. Kävin pari viikkoa sitten Pihakutsuilla ja sieltä tilasin pelargoneja...ja muistaakseni jotain muutakin.

Tomaatin kylvökokeilusta innostuneena ajattelin kylvää nyt muitakin siemeniä. Taidan tietää, missä meni mönkään niiden muiden aiempien kokeilujen suhteen (liian pimeää, liian tiheää jne.). Voisin yrittää kasvattaa vaikkapa persiljaa, köynnöskrassia ja tuoksuhernettä.

Kauheasti olisi ideoita sekä ulos että sisälle, niille pitäisi vain löytää rahoitus :) Toteuttaja on jo.