tiistai 16. kesäkuuta 2009

Maalia pintaan

Herra on innostunut maalailemaan ikkunoiden smyygejä ja vuorilautoja valkoisiksi. Muuttaa tosi paljon talon ilmettä, vaikkei kovinkaan isosta operaatiosta ole kyse.


Herra Maalari hommissa, koiruli nautiskelee ulkoilmasta


Neidin isä oli sunnuntaina kaverina laittamassa autokatoksen räystäiden aluslautoja paikoilleen. Tack för hjälpen! Seuraavaksi olisi vuorossa sama juttu talon pitkillä sivuilla, päädyt ovat jo valmiit.

Meitin kaivurikuskilla on ollut hieman vastoinkäymisiä. Hänen piti tulla viime viikolla laittamaan pihaamme kuntoon, muttei saanutkaan multaa runsaiden sateiden vuoksi. Tällä viikolla hän on saaressa tekemässä kaivuuhommia ja paatti, joka hänet saareen on kuskannut, meni rikki. Eli nyt hän on jumissa siellä saaressa. Yrittää päästä ensi viikolla laittamaan meidän pihaa järjestykseen. Pidetään peukkuja että näin käy :)

keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Pihan laittoa pikkuhiljaa

Neidillä loma alkanut ja nyt ehtiikin sitten ruveta tarkemmin suunnittelemaan pihaa.
Tässä tänään otettuja kuvia:


Etupihalla "parkkiksen" vieressä olevaa kalliota olemme yrittäneet kaivaa esiin. Kaivuri saa hoitaa loput, tuossa kuitenkin sen verran maata jäljellä :) Kalliolle ajattelimme istuttaa muutamia matalakasvuisia havuja ja "kalliokasveja"


Muuten ankeaa kuistia on yritetty piristää tuliaisiksi saaduilla ihanilla kukilla. Kuisti on tarkoitus tasoittaa ihan lähiviikkoina, jonka jälkeen siihen laitetaan puupäällyste. Kaiteet seinästä pilareihin rakennetaan myös, samoin kunnon rappuset. Pitäisi olla valmiina ennen vaavin tuloa, jotta pääsee vaunuilla liikkumaan.


Autokatoksen alle ja ympärille tulee kivituhkaa. Lisäksi laudoittamaton seinä tehdään valmiiksi, naulataan räystään aluslaudat paikoilleen ja kiinnitetään sadevesikourut. Siinäpä se sitten onkin. Ai niin, maalia täytyy hieman lisäillä ja katon reunatiiliä kiinnittää.


Kodinhoitohuoneen oven edestä löytyy myös kalliota. Tähän päätyyn olisi tarkoitus rakentaa pieni vilvoitteluterassi (klapikasan kohdalle) ja oikeat portaat, jotta voisi helposti siirtyä saunasta pihalle nauttimaan virvokkeita löylyjen välissä.


Takapihan terassi päällystetään kestopuulla tai komposiittipuulla. Komposiitti olisi kiva vaihtoehto, mutta täytyy katsoa mihin rahat riittävät. Terassi katetaan valokatteella, niin ettei pieni vesikuuro haittaa ulkona istuskelua. Terassin eteen tulee vielä pieni patio.


Kaivuri siirsi ison kiipeilykiven keskelle takapihaa. Sen ympärille olisi tarkoitus rakentaa kahdeksikon muotoinen kukkapenkki, johon istutetaan auringossa viihtyviä perennoja. Männyntynkien päälle metsästämme palkkia, joka kestää parin keinun painon. Runkoja ja tulevaa palkkia pitkin kiipeilemään ajattelimme laittaa jalokärhöä.


Herra on väsäillyt pientä pengerrystä ja askelmia takapihan puukasalle. Tuo tammi on päättänyt jäädä tuohon asumaan, kokenut kovia, mutta silti vain jaksaa lähteä uudestaan kasvuun. Penkereelle ripottelemme vuorotellen maanpeitekasveja ja kiviä.

Lähipäivinä (ensi viikolla viimeistään) pitäisi kaivurikuskin tulla laittamaan pihaa, tuoden mukanaan multaa, soraa ja kivituhkaa. Silloin sitten lisää kuvia.