perjantai 22. helmikuuta 2008

Muutama kuva

Tässä muutama kuva eilisen ja tämän päivän puuhista:


Sähkömiäs ja herra vetivät sähköpiuhoja varastoon


Piippu oli saanut pellit. Meillä onkin massasta erotuva musta piippupelti punaisella katolla =)


Herra hioi lattiaa. Ihan vähän pölyä se hiomakone sai aikaan.

Neiti kävi hakemassa varasto-oven (pakettiautolla, iik!) ja maalasi sitä aurinkoisessa ja lämpimässä helmikuun(!?!) säässä.

Huomenna pitäisi hioa lattia loppuun ja laittaa "mokkulat" paikoilleen. Kuvia mokkuloista tulee tännekin jos onnistumme kiinnittämään ne. Lisäksi olisi kiva pilkkoa hieman puita (jos ehdimme). Neiti tuppaa olemaan ylioptimistinen aikataulujen suhteen, kuvittelee aina ehtivänsä enemmän yhden päivän aikana kuin mitä oikeasti ehtii. Onneksi on aina seuraava päivä :)

keskiviikko 20. helmikuuta 2008

Kaikkea uutta

No niin, nyt ehti hetkeksi koneelle tarkistelemaan sähköposteja ja päivittämään blogia. Tontilla kun tuppaa aika vierähtämään ja voimat hiipumaan niin, että kotiin tultua jaksaa vain mennä suihkun kautta tutimaan.

Ulko-ovien asennus ei onnistunutkaan pari viikkoa sitten, sillä toimituksesta oli jäänyt uupumaan pari pientä lisäosaa ovien yläpuolelta. Saimme ne viime viikolla, joten sunnuntaina on uusi ovien asennusyritys tiedossa. Meillä on nyt väliaikaiskäytössä kummitustalon sisäänkäyntiä erehdyttävästi muistuttava ovi.



Ilmanvaihtoputkia asennellessa tuli muutama hetki pähkäiltyä sitä, miten saamme neljä putkea tuotua eri puolilta taloa yhteen 60x60cm kohtaan ja vielä oikeassa järjestyksessä. Piirustuksia seurasimme tarkkaan ja nyt vain täytyy toivoa, että ilmanvaihtokone tahtoo toimia sitten, kun se tulee käyttöön.




Tuon sapluunan läpi putket sitten tuotiin

Muurari tuli viime viikolla muuraamaan meille hormia. Nyt puuttuisi enää kiuas ja takka (ja ehkä muutama väliseinä)...




Varastossa on nyt kipsilevyt seinillä ja huomenna sähkömies tulee tekemään hieman asennuksia sinne. Vielä kun saisi oven, pakkelia, maalia ja muutaman hyllyn, olisi varasto valmis käyttöönotettavaksi.


Tänä aamuna meille toimitettiin puhallusvillaa ja ennen sitä piti tietenkin räpsäistä kuvat välipohjasta.



Reilussa tunnissa oli talomme saanut villaeristeen välipohjaan, ilmastointiputket jäivät jemmaan.


Villaa puhallettiin kauttaaltaan 350mm. Myöhemmin voi tilata lisää, jos tuo ei tunnu riittävän (minimisuositus on kuulemma nykyään 330mm). Voimme harkita asiaa jos uusi jääkausi koittaa, mutta näin leutoina talvina tuo määrä riittää varmasti oikein mainiosti.

Huomenna menemme siivoilemaan tonttiloille ja jeesaamaan sähkäriä asennuksissa. Perjantaina olisi tarkoitus hioa lattia vielä kertaalleen ja viikonloppuna asentaa ovet ja valmistella väliseinien asennusta. Outoa, ensi viikolla voimme jo aloittaa väliseinien säätämisen, ihan siinä aikataulussa kuin oli ajateltukin. Jee :)

Ai niin, olemme myös hieman "ahkeroineet" puukasamme luona. Saimme herran tädiltä lainaan pöllien halkaisumasiinan ja sillä pöllit saa pilkottua alta aikayksikön. Herra totesikin, että häntä melkein hävettää niiden pöllien puolesta, ettemme käytä sen enempää aikaa ja vaivaa niiden pilkkomiseen :) No ei, kyllä siellä kirveelle on käyttöä vielä sitten halkaisun jälkeenkin.

sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Koolauksia ja ikkunoita

Kuten blogin päivitystahdista huomaa, on tontilla vierähtänyt hieman aikaa :)

Olemme koolanneet kattoa (enää ihan vähän koolattavaa jäljellä, jee!)...



...ja tehneet päätykolmioihin aukot ja ikkunat.


Ensin sahattiin aukot


Ja sitten sommiteltiin ikkunat paikoilleen


Oli jo ehtinyt tulla hämärä kun toinen ikkuna saatiin paikoilleen (siinä välissä kävimme tosin neidin isän kanssa syömässä, ettei nyt ihan koko päivää mennyt kahden pienen ikkunan kimpussa)

Lisäksi olemme tuoneet ilmastointiputkia sisätiloihin


Huomenna olisi tarkoitus jatkaa ilmastointiputkien parissa kun saamme rautakaupasta lisää putkea ja teippiä. Loppusuoralla ollaan putkien suhteen, huh. Lisäksi eristelemme varastoa, joka on oikeastaan ovea, sähköjä, kipsilevyjä ja kattovilloja vaille valmis käyttöönotettavaksi.

Ensi viikonloppuna saanemme herran isän ja sedän avuksi parin ulko-oven asennukseen, kiva juttu :)

Mukavaa uutta viikkoa kaikille!