keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Hitaasti kiirehtien

Viikonloppuna olimme tontilla puuhaamassa, kaivoimme radonputken sokkelin sisäpuolelle ja nostimme eristysvilloja "välikatolle". Suurin urakka oli kuitenkin autokatoksen kattotiilten rehaaminen, herra ja tämän kaveri J niitä kantoivat ja herran sukulaiset latoivat ne paikoilleen. Suurkiitos kaikille taas kerran avusta!

Putkimies tulee huomenna laittamaan viemäriputkia, eli voinemme viikonloppuna tasoittaa sorapedin ja levitellä styroxlevyjä. Tekemistä riittää, mutta tontilla on oikein kiva olla viikonloppuna, kun valoisia tunteja riittää. Näin arkisin, pimeällä ja väsyttävän työpäivän jälkeen ei millään jaksaisi hinautua 30 kilsan päähän nypeltämään jotain. Tuntuu kuin ei saisi tehdyksi yhtikäs mitään. Laiskamato iski tänään neidin kankkuun, mutta toisaalta huomenna tämä pääsee lähtemään jo valoisaan aikaan kahdelta, eli ekstratehokkaasti silloin ja viikonloppuna taas sitten molempina päivinä =)

maanantai 19. marraskuuta 2007

Tiiletkin katolla

Jukka-talon asentajaporukan vetäjä soitti äsken ja kertoi, että kattotiilet ovat nyt siellä missä pitääkin. Vaude, hurjan tehokkaita olivat! Heiltä meni siihen päivä, meiltä se olisi vienyt kovin paljon pitempään. Iso kiitos neidin tädin miehelle tämän mahdollistamisesta :)

Viikonloppu vierähti tontilla, molempina päivinä tuli oltua kellon ympäri puuhaamassa. Rankkaa, mutta kivaa tekemistä. Sunnuntaina saimme apuja herran sukulaisista, tekivät autokatosta (enää puuttuvat räystäslaudat ja kattotiilet!). Itse laitoimme tuulensuojalevyt ja tuulenohjauspahvit talon räystäiden alle.

Tänään on taukopäivä, lihakset menevät muuten lakkoon. Huomenna olisi tarkoitus mennä ihastelemaan talon kattotiiliä ja tehdä samalla jotain hyödyllistä. Yritämme saada lattian siihen pisteeseen, että lattiavalun voisi tehdä kolmen viikon päästä. Kiirettä pitää. Mutta kivaa on silti. Meidän talo. Ei voi käsittää. =)

keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Talopaketti saapui

Viime päivät ovat menneet ihmetyksen vallassa. Maanantaina olimme tontilla tekemässä viimeiset valmistelut ennen talopaketin saapumista. Aikaa siinä kului ja kello 22.30 huomasimme, että tonttialuettamme lähestyy Jukka-talon täysperävaunullinen rekka. Hui! Talomme tulikin jo silloin! Turisimme hetken kuljettajan kanssa ja hän jäikin rekkaansa tutimaan kun me suuntasimme kotiin yöpuulle.

Tiistaiaamuna 06.30 neiti ja hänen isänsä lähtivät tontille kuljettajan kavereiksi kuormaa purkamaan. Pari tuntia meni nopeasti siinä hommassa.


Tavarakuorma purettu tontille

Asennusporukka tuli 08.30 ja alkoi heti hommiin. Olivat kyllä vikkeliä kuin hillerit ja taitavia kuin mitkä! Seinäelementit olivat pystyssä iltapäivällä ja porukka suuntasi hotellille kuudelta, pitkän päivän jälkeen.


Elementit nousevat

Tänään aamulla tuli nosturiauto nostamaan kattotuolit ja päätykolmiot paikoilleen. Asentajat olivat taas rivakoita ja iltaan mennessä katto oli tiiliä vaille valmis. Huomenillalla täytyy käydä vakoilemassa mitä ovat saaneet päivällä aikaiseksi.


Katto valmistumassa

Itse olemme hääränneet autokatoksen kimpussa, valoimme pilarit paikoilleen ja laitoimme pystypaneloinnit elementtien saumakohtiin. Lisäksi pitää vielä hieman säätää autokatoksen routaeristeitä.

Viikonloppuna olisi tarkoitus jatkaa autokatoksen ja talon parissa.

sunnuntai 11. marraskuuta 2007

Puuhastelua isänpäivänä

Eilen ja tänään kanssamme tontilla olivat samat kuin viimekin viikonloppuna, kiitos taas todella paljon avusta! :)

Saimme talon kuistin valettua (pientä hienosäätöä jäi huomiseksi kun sementti loppui), lisäksi autokatos sai aluskatteet päälleen. Huomenna pitää tehdä kuisti loppuun, laittaa maakiiloja, radonhuopia ynnä muuta pientä mukavaa. Nyt vain sitten toivotaan, ettei taivaalta tule lunta, rakeita tai pieniä elefantteja, sillä muuten aluskate on entinen.

Blogger ei jostain syystä halua ladata kuvia, höh.

sunnuntai 4. marraskuuta 2007

Kattotuolit paikoillaan

Pyyntömme taidettiin kuulla, sää oli tänään mitä hienoin! Tontilla kanssamme olivat herran isä, setä, täti ja tädin mies. Ihme kyllä, viime päivien tuulet ja sateet (tai jokin yliluonnollinen voima) olivat suoristaneet autokatoksen elementtejä kuin itsekseen. Siten niiden suoristamisessa ei kauan nokka tuhissut. Elementtien tukemisen ja kiinnityksen jälkeen kattotuolit nostettiin paikoilleen. Routaeristeitä laitoimme myös ja lisäksi täti putsasi talon sokkelin yläreunaa tasaiseksi, jotta asennusporukka pääsee laittamaan alaohjauspuun heti paikoilleen.

Kuvia tulee heti kun blogger haluaa niitä ottaa vastaan :)

lauantai 3. marraskuuta 2007

Ensilumi!

Saimme ensimmäiset lumet tänne etelään, kiva kun on hieman valoisampaa :) Silti voisi olla hieman pitempään lumetonta, sillä talopaketti tulee kymmenen päivän kuluttua ja sen asennuksen soisi olevan ongelmaton. *jännittää*

Pääsimme vasta tänään tontille (viimeksi maanantaina), sillä neidin olkapää-hartiaseutu reistaili kaiken lapioinnin seurauksena. Tänään saimme seuraksemme herran siskon ja tämän mielitietyn ja siten routaeristeet löysivät paikkansa oikein nopeaan tahtiin. Eipä siellä koleassa räntäsateessa olisi paria tuntia enempää viitsinytkään olla. Muutama käsipari lisää tekee kyllä ihmeitä, saimme hetkessä tehtyä enemmän kuin kahdestaan muutamassa illassa. Suurkiitos molemmille avusta!!!

Huomenna heti aamusta takaisin puuhaamaan, tarkoituksena olisi touhuta autokatoksen kimpussa ja laittaa viimeiset routaeristeet. Saanemme lisävahvistusta sukulaisista, jeejee! Katkarapupiirakka valmiina, juomat kylmässä, makkarat ja sinappi odottavat jääkaapissa, grilli viritettynä...kunpa meitä sää vielä huomenna suosisi, niin saisimme varmasti paljon tehtyä :)