sunnuntai 28. lokakuuta 2007

Laiskottelua

Lauantaina ei tullut oltua koko päivää tontilla, mutta se aika mikä oltiin, käytettiin tehokkaasti :) Herran isä ja MT tulivat auttamaan, neiti ja MT laittoivat eristeitä sillä aikaa kun miähet touhusivat autokatoksen kimpussa.

Tänään kävimme laittamassa routaeristeitä hankalimpiin kohtiin (salaojien tarkistuskaivojen ja sedevesiputkien ympärille), hidasta puuhaa. Onneksi eristyshommat ovat pian valmiita.

Huomenna töiden jälkeen taas puuhailemaan, työmaavalot täytyy ottaa mukaan kiitos talviaikaan siirtymisen :) Marraskuun 13. lähestyy nopeasti, jännää. Neiti aikoo ottaa tiistain ja keskiviikon vapaaksi päästäkseen todistamaan talotoimitusta.

Eipä muuta juuri nyt.

torstai 25. lokakuuta 2007

Routaeristeitä

Tällä viikolla olemme lähinnä laittaneet routaeristeitä paikoilleen. Herralla on vapaapäivä huomenna, joten hän viilannee autokatosta ja laittaa mahdollisesti loput routaeristeet. Lauantaina olisi tarkoitus olla koko päivä tontilla autokatoksen kimpussa ja sunnuntaina jatkamme hommia jos pelikunto on kohdillaan (30-vuotissynttäreille menossa lauantaina). :)

lauantai 20. lokakuuta 2007

Autokatos alkaa muotoutua

Rakentamista ajatellen on ollut aivan huippukelit viime päivinä: aurinko paistanut, ei liian kuuma...ja siten onkin tullut viihdyttyä tontilla oikein hyvin.

Routaeristeet on laitettu autokatoksen osalta lähestulkoon kokonaan, huomenna on vuorossa talon ulkopuolisten eristeiden laitto. Tänään ja eilen kasasimme autokatoksen elementtejä - älyttömän kivaa puuhaa :) Eilen auttamassa oli neidin pikkuveli, tänään neidin isä. Isot kiitokset molemmille!

Lisäksi kivana yllärinä neidin serkku kävi tänään poikansa kanssa meitä tontilla moikkaamassa. Kahvitauko tuli juuri sopivaan saumaan :) Kiitos tuomisista!

Nyt ei sen enempää höpöttelyjä, kuvat näyttäkööt missä mennään.


Seinäelementit nousivat melko kivuttomasti paikoilleen


Elementit asennettu, seuraavana vuorossa yläohjauspuut


Talon perustus on täyttöjä myöten (melkein) valmis, kuvassa meitin tuleva pääsisäänkäynti/kuisti

tiistai 16. lokakuuta 2007

Rautakeppejä...

Neiti kävi töiden jälkeen rautakaupassa pyörimässä ostoslistan kera. Tekeytyipä tällä kertaa hieman avuttomaksi hameväen edustajaksi ja sai kuin saikin oikein hyvää palvelua. Ei tarvinnut kuin vilauttaa ostoslistaa, niin tavarat kantautuivat kärryihin =) Pieni hymy auttaa kummasti.

Myyjällä(kin) oli pokka pettää kun hän sai kuunnella selitystä siitä, "kun tarvitsisi jotain sellaista kapistusta, jolla saa lyhennettyä sellaisia rautakeppejä, jotka törröttävät sokkelista..." "Niin, varmaan tartuntarautoja tarkoitat?" "Joo, just niitä!" "No mennääs kattomaan noita rälläköitä."

Oli miten oli, tavarat saatiin hankittua ja hetkeä myöhemmin lähdimme tontille tarkoituksenamme asentaa autokatoksen alaohjauspuut. Naapuri lainasi sahaa (koska unohdimme oman kotiin) ja aikaansa auttaen meidät homman alkuun. Loppuillasta alkoi olla aika pimeä, eikä työmaavalo tahtonut ihan riittää. Huomenna täytyy käydä katsomassa mitä tänään tuli räpellettyä...

maanantai 15. lokakuuta 2007

Autokatos saapui

Tänään oli jännä päivä, autokatoksemme matkasi Kauhajoelta Etelä-Suomeen naapuritontillemme (meidän puolelle ei mahtunut).


Purkuhommat alkamassa


Elementtien ja puutavaran siirrossa ei kuskilla kauan nokka tuhissut

Herran isä kävi vielä hakemassa läheisestä sekatavarakaupasta meille ison pressun, jolla saimme puutavaran peitettyä.

Tontilla oli tänään pari hessua viimeistelemässä (slammaamassa) talon perustuksia. Autokatoksen perustukset ovat jo valmiit ja nyt pitäisi virittää salaojaputket ja -kaivot siihen ympärille. Maanrakennus-urakoitsija jäi pimenevään iltaan tekemään täyttöjä ja tasoituksia, niin että pääsemme viikolla autokatosta kyhäämään. Huomenna yrittänemme laittaa alaohjauspuut autokatokseen, keskiviikkona neiti touhuaa soran, salaojaputkien ja styroksin kanssa (jos saamme materiaalit tontille) ja torstaista sunnuntaihin jatkamme autokatoksen parissa. Sellaista tiedossa tällä hetkellä...

torstai 11. lokakuuta 2007

Sähköhommia ja muuta

Kaikkea pientä on ehtinyt tapahtua. Neiti kävi tiistaina kalliolämpöpumppuostoksilla. Ei halpa, mutta kuitenkin niin kannattava investointi pitemmän päälle. Ja myyjä oli tosi hyvä, sekin vaikutti ostopäätökseen hyvän tarjouksen lisäksi :) Asennukseen kuuluu kaikki, eli koko setti (lämpöpumppu, kallioporaus, asennus ja lattialämmitys) tulee "avaimet käteen"-periaatteella. Kiva juttu, ei sitten tarvitse sitä miettiä sen enempää. Eikä meidän putkimies olisi edes halunnut asentaa lattialämmitystä, joten tämä meni paremmin kuin hyvin.


Yllä olevassa kuvassa näkyvä takka on myös alustavasti tilattu. Vielä pitäisi miettiä otammeko valmishormit vai perinteisen muuratun.

Eilen tontilla oli käyty vetämässä sähköjä (tai jotain) ja tänään siellä täytellään autokatosta ja sen ympäristöä. Autokatos toimitetaan maanantaina, se varmistui eilen. Neiti pääsee syyslomalla nikkaroimaan (kehoitamme varomaan lenteleviä nauloja ja vasaroita) =)


Tämän päivän jälkeen näyttää autokatoksen ympäristö taas hieman erilaiselta...


Talon perustukset tällä hetkellä. Niillä ei ole ihan niin kiire, sillä talo tulee vasta viiden viikon kuluttua.


Klapejakin on syntynyt muutama lisää

Syysloman jälkeen on vuorossa sähkösuunnittelu. Sähköfirma on jo sitä aloitellut, mutta haluamme (yllättäen?) itsekin tuoda julki oman näkemyksemme siitä mihin toivoisimme lisävalaistusta. Eipä tässä muita ihmeempiä juuri nyt...

maanantai 8. lokakuuta 2007

Perustukset lähes valmiit

Neiti kävi eilen kurkkaamassa mitä tontilla on tapahtunut ja selvästi siellä oli ahkeroitu perustusten kimpussa. Blogger ei vain halua liittää kuvia juuri nyt, joten ehkäpä huomenna tulee katseltavaa.

Huomenna neiti käy Lohjalla juttelemassa kalliolämpöpumpputarjouksesta. Tänään oli vuorossa takasta sopiminen. Voisipa olla muutamia päiviä poissa töistä, ehtisi sumplia rakennusjuttuja enemmän... :)

maanantai 1. lokakuuta 2007

Sokkeli alkaa hahmottua

Herra kävi viikonloppuna tontilla koiranulkoilutusmielessä ja räpsäisi samalla todistusaineistoa: sokkelia näkyy jo pari kierrosta!



Tänään meidän piti lähteä puuhommiin, mutta työt ja kodinhoidolliset toimenpiteet sekä nopeasti pimenevä ilta estivät lähdön. Ehkä huomenna...

Kamalaa tahtia tulee nuita laskuja. Voisipa jossain vaiheessa (elämää) todeta, että rahantuloa ei voi estää. Nyt se on hyvin pitkälti niin, että sen menoa ei voi estää :)