tiistai 25. syyskuuta 2007

Anturat valettu!

Neiti jäi tänään kotiin tekemään töitä, kun herra ja neidin isä suuntasivat tontille puuhommiin. Sekä talon että autokatoksen anturat ovat nyt valetut, hieno homma! Neidin isä pilkkoi puita ihan urakalla (tack för hjälpen!) ja sen tuloksena meillä on nyt toinen iso kasa klapeja.


Talon anturat valmiina


Antura lähikuvassa, taustalla autokatoksen pohja

Saimme tänään postissa rajanaapurien piirustukset, pitäisi sutaista nimet paperiin ja lähettää paluupostina heille. Saanevat rakennusluvan lokakuussa. Hassu sattuma, he olivat valinneet talonsa väriksi ihan saman vaaleankeltaisen kuin mekin. Ja katto tietenkin savitiilenpunainen, kuten meilläkin. Onneksi talot sentään ovat ihan erinäköiset, etteivät ihan identtisiltä kaksosilta näytä.

perjantai 21. syyskuuta 2007

Anturamuotteja näkösällä

Neiti kävi tänään peittelemässä puukasoja pressuilla ja samalla tuli ihmeteltyä tontilla tapahtuvia muutoksia. Anturamuotit ovat talon osalta paikoillaan ja autokatoksen pohjakin on jo pitkällä.


Muutama hassu harkko...


Pian tämäkin pohja on valmis


Sähkökeskus oli käyty asentamassa jo maanantaina

Tuntuu älyttömän kivalta seurata tontin tapahtumia, ei oikein osaa käsittää, että kaikki siellä on todella meidän...

torstai 20. syyskuuta 2007

Pohja pian valmis

Maanantaina pidettiin aloituskokous, johon osallistui neidin lisäksi vastaava mestari ja kunnan rakennuspuolen kaveri. Varsin leppoisissa tunnelmissa meni, mitä nyt kunnan kaveri oli hieman huvittuneen oloinen siitä, että yritämme itse saada taloa aikaiseksi. Aivan varmasti palkkaamme kirvesmiehen jos jostain tipahtaa pari tukkua seteleitä, siihen asti puuhailemme ihte :)

Kävimme eilen tontilla vakoilemassa pohjien tekoa ja samalla tuli tehtyä hieman klapeja.


Salaojaputket ja tarkastuskaivot ovat paikoillaan. Saisikohan niihin maalata vaaleanpunaisia kukkia? Olisi paljon kivemman näköistä... =)


Pressun alla klapeja, lisää pressuja täytynee viedä huomenna, jotta saa suurimman osan puista piiloon.

Ihmeellisen paljon aikaa saa kulumaan tähän projektiin liittyvään säätöön. Puhelimessa ja sähköposteja lähetellessä vierähtää helposti tovi jos toinenkin. Kauhia sumpliminen joka asiassa, eikä oman työn ohella ole aina aikaa hoitaa kaikkea heti silloin kun pitäisi. Mutta kyllä tämä tästä...*odottaa jo ensi kesän kymmenviikkoista lomaa* :)

lauantai 15. syyskuuta 2007

Voiko tontti hukkua multaan?

Kävimme tänään tontilla pyörähtämässä, hieman puita tuli pilkottua. Noin muuten lähinnä taivastelimme tontin ulkonäköä, ei tahdo uskoa että siellä joskus tulee olemaan muuta kuin multakasoja ja polttopuita.


Kyltti on päättänyt piiloutua maan alle...


Talon kohdalla näyttää nyt tältä, vielä tarvitsee nostaa pohjaa muutamilla kymmenillä senteillä.


Autokatos tulee tähän neljän viikon päästä (!?)

Viikolla tehdyt puhelut ja lähetetyt sähköpostit ovat paljastaneet muutamia toivottavasti pieniä ja helposti ratkottavia ongelmia. Niistä enemmän myöhemmin, sillä nukkumatti soitti juuri ovikelloa - täytyy mennä :)

keskiviikko 12. syyskuuta 2007

Rakennuslupa!

Jihaa, saimme rakennusluvan! Kuulemma kaikki eilisessä kokouksessa käsitellyt hakemukset menivät läpi, mikäs sen mukavampaa. Tänään neiti soitteli ja sähköposteili sitten ihan urakalla. Rakennusprojektin aloituskokous saatiin mahdutettua ensi maanantaiksi ja lisäksi löysimme sähköurakoitsijan näinkin kiireellisellä aikataululla. Neidin työkamun miehen firma tekee sähköhommat, vaikutti oikein hyvältä.

Huomiselle jäi vielä hieman soiteltavaa, sumplittavaa ja muuta tekemistä, ei ainakaan tekemisen puute vaivaa.

Tekisi melkein mieli lähteä juhlistamaan rakennusluvan saamista kun tililläkin olisi hieman pankista tänään haettua rahaa ;D No ei, nyt laskunmaksuun...

P.S. Kuvia laitamme heti kun tontti on hieman inhimillisemmän näköinen. Nyt siellä on noin miljoona kuutiota savea ja puoli miljoonaa kuutiota kivilouhetta. Ihan kuin hurrikaani Felix olisi käynyt kylässä.

tiistai 11. syyskuuta 2007

Suunnitelmia, suunnitelmia, suunnit....

Huoh. Pää täynnä suunnitelmia, kaikenlaisia sellaisia. Tänään tapasimme LVI-suunnittelijan, joka siis piirtää meille ainakin vesi- ja viemäri- sekä lattialämmityssuunnitelmat. Ilmanvaihtosuunnitelman saanemme maalämpö/poistoilmapumppu-paketin yhteydessä. Perustussuunnitelma on onneksi jo tehty. Sähkösuunnitelmaa tarvitsemme myös piakkoin.

Neidin huominen päivä menee palkkatyön ohella aika pitkälti puhelimessa, täytyy soitella ja tiedustella ainakin 17 eri asiaa...lisäksi täytyy käydä pankissa hakemassa hieman rahaa.

Eilen kävimme tontilla pilkkomassa puita (kivaa!). Tänään meillä oli sama aikomus, mutta ihan sattumalta maanrakennusurakoitsija, vastaava mestari, räjäyttäjä ja perustusten tekijä tupsahtivat paikalle samaan aikaan, joten ilta meni lähinnä jutustellen ja suunnitellen.

Huomisen eka puhelu on kuntaan: olemmeko saaneet rakennusluvan tämäniltaisessa kokouksessa? :)

perjantai 7. syyskuuta 2007

Viikonloppu!

Keskiviikkona neiti kävi toimittamassa viimeiset rakennuslupaan tarvittavat paperit ja samalla reissulla tuli käytyä tontilla pilkkomassa puita. Nyt odotellaan ensi tiistain rakennuslautakunnan kokousta, jännää.

Pian olemme lähdössä mökille rentoutumaan, sillä rakennusluvan saamisen jälkeen alkaa tontilla todennäköisesti tapahtua enemmän...

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

maanantai 3. syyskuuta 2007

Lisää klapeja

Tänään kävimme koirun kanssa tontilla puuhommissa. Neiti pilkkoi puita (pitää ostaa kunnon halkaisukirves!) ja herra pisteli moottorisahalla pöllejä lyhyemmiksi. Hyttysiä siellä halkokasan vieressä oli ainakin tsiljoona eikä niihin tepsinyt edes neidin uhkailut siitä, että saavat kohta kirveestä turpiinsa elleivät pidä viiden metrin hajurakoa. Mikä siinä on, että hyttyset pitävät enemmän joistain ja karttavat toisia? Neiti olisi tässä asiassa enemmän kuin mielellään siellä kartettavien osastolla.

Illat alkavat hämärtyä uhkaavan nopeasti, pian ei ulkohommia pysty tekemään kuin päiväsaikaan. Oman terveyden kannalta tosiaan parempi puuhastella valosalla, muuten saattaa olla nopeasti yhtä raajaa lyhyempi. Onneksi pääsemme talopaketin saapumisen jälkeen nopeasti sisähommiin.

Räjäyttäjä oli tänään porannut autokatoksen kohdalta, räjäyttänevät huomenissa. Mekin varman suunnistamme taas töiden jälkeen tontille puuhommiin.

sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Halonhakkuuhommia

Tänään kävimme nelistään (neiti, herra, koiruli ja neidin isä) tontilla ihmettelemässä räjäyttelyn jälkiä. Samalla kerralla tapasimme vielä yhdet naapurit ja saimme heiltä nimet paperiin. Nyt on kaikki naapurit kuultu, enää täytyy toimittaa muutamat puuttuvat paperit kuntaan.

Jotain pientä hyödyllistäkin piti tehdä, joten neiti sahasi muutamat pöllit ja neidin isä teki meille ensimmäiset klapit (tack!). Herra nautti dagen efter-olostaan ja koiruli järsi keppejä. Varsin leppoisa reissu siis...

Muutama kuva vielä loppuun:


Talon pohja on nyt räjäytetty, enää jäljellä autokatoksen ja liittymärailon louhinta.



Tässä on sitten joskus marraskuussa autokatos...toivottavasti!



Meitin ekat klapit...