keskiviikko 29. elokuuta 2007

Aikamoisia lohkareita...

Kävimme äsken tontilla katsomassa miten paljon kalliota oli louhittu. Kivitavaraa on jo melkoinen kasa, kuten kuvasta näkyy.



Lisäksi oli kiva huomata, että maauimalamme vesi valuu nyt ihan itsestään kohti tonttimme kulmaa, pois talon kohdalta.

Tien toisella puolella olevilla tonteilla on myös alkanut tapahtua, kiva seurata muiden hommia omien lisäksi :)

maanantai 27. elokuuta 2007

Räjäytys alkanut

Hieman hiljaista on ollut blogin päivityksen suhteen. Syy tähän on se, ettei tontilla oikein ole tapahtunut mitään kirjoittamisen arvoista. Viime viikolla räjäyttäjä kävi porailemassa kallion täyteen reikiä ja me toivoimme, että vesisateet kiertäisivät tontin. Tänään oli räjäytetty ensimmäinen nalli, enempää ei ehtinyt kun ukkoskuuro tuli ylle. Jatkavat kuulemma keskiviikkona.

Autokatoksen pääpiirustukset saapuivat, eli saanemme vietyä loput paperit kuntaan tämän viikon aikana.

Olisi kiva jos tontilla olisi jotain tekemistä meillekin...jotenkin tottui siihen, että pääsi sinne rehkimään töiden jälkeen :) Toisaalta, jossain vaiheessa varmaan toivoo ettei lainkaan tarvitsisi mennä tontille, joten täytyy yrittää nauttia tästä puuhattomasta vaiheesta nyt kun siihen on mahdollisuus.

Räjäytyshommien jälkeen on vuorossa talon ja autokatoksen pohjien tekeminen. Rakennusluvan saamme toivottavasti parin viikon kuluttua.

keskiviikko 22. elokuuta 2007

Rakennuslupahakemus toimitettu

Herra kävi eilen toimittamassa rakennuslupahakemuksen kuntaan. Rakennustarkastaja oli papereita katsellut ja todennut niiden näyttävän ihan hyviltä. Hakemusta pitää vielä täydentää autokatoksen pääpiirustuksilla sekä parin naapurin nimmareilla. Perustussuunnitelma kolahti tänään postiluukusta, joten nyt voimme myös alkaa tarkemmin miettiä miten teemme/rakennutamme perustuksen.

Tontilla olemme käyneet maanantaina ja tänään. Maanantaina mukanamme olivat herran isä ja MT, polttivat risuja sillä aikaa kun me tyhjensimme vesilätäkköä. Urakan päätteeksi grillasimme makkaraa...nami!


Makkarat paistumassa, yksi nakki hyppäsi kyydistä

Tässä vielä kuvat siitä miltä talon paikka näytti ennen putsausurakkaa ja miltä näytti sen jälkeen...


Ennen


Jälkeen (kalliolta voisi vaikka syödä illallista...)

Räjäyttäjä oli myös tuonut kallionporausvekottimen tontille ja ainakin eilen siellä oli porailtu reikiä talon paikalle.



Tänään yritimme hieman korjailla ukonilman ja sateen aiheuttamaa tulvaa tontilla: tyhjensimme muutaman lätäkön, mutta suurimmalle emme mahtaneet mitään - siihen olisi voinut mennä uimaan. Huominen auringonpaiste ja kuumuus voisi haihduttaa veden taivaan tuuliin :)


Porausvekotin ja meidän maauimalamme

sunnuntai 19. elokuuta 2007

Kallion siistimistä

Eilinen ja tämä päivä meni kalliota putsaillessa. Melkoisen turhauttavaa hommaa, kun tietää että kallio kuitenkin räjäytetään ihan pian taivaan tuuliin. Täytyy vain yrittää pitää mielessä että räjäyttäjän on helpompi porata niitä reikiä jos alusta on suhteellisen siisti. Lauantain vastaisena yönä oli satanut, joten putsailun lisäksi tyhjentelimme ämpäreillä vesilätäköitä. Kyllä siinä taas hien sai pintaan. Kohta voisi osallistua voimamies/naiskisaan, tontilla touhutessa kun kunto tahtoo väkisinkin nousta :)

Tämä kallion sutiminen on ehdottomasti tähänastisista tonttipuuhista ikävin. Ajatus siitä, että ensi kesänä voinee istahtaa omalle terassille nauttimaan strawberry margaritaa tai sangriaa, piristää kummasti.

Nyt sitten kaikki toivotaan ettei pariin päivään sada vettä, muuten tulee kiire saada pumppu tontille lätäköitä tyhjentämään. Talonrakennus lienee helpompaa jossain Karpathoksella, missä ei puoleen vuoteen sada juuri lainkaan. Pakkasesta ne eivät varmaan ole kuulleetkaan...

keskiviikko 15. elokuuta 2007

Hävityksen kauhistus

Miten jättimäinen multa- ja kivikasa voi koskaan muuttua taloksi? Tänään tontille mennessämme tuli mieleen josko tontilla olisi yöllisen ukonilman kaverina käväissyt myös pieni trombi...sen verran mullistava oli näkymä. Mutta se vissiin kuuluu asiaan näissä kaivuuhommissa. Hankala siististi myllätä maata :)


Kaivuri hommissa

Lisäksi kävi ilmi, kun talon kohdalta rupesi kaivelemaan, että alla onkin yllättävän epätasainen kalliopohja. Räjäytettävää on n. 50m2:n sijaan 180m2...onneksi tuo lisäkustannus kuitenkin mahtunee budjettiin. Kuten yksi tulevista naapureistamme tänään tontin kulmalla totesikin: "Tietää ainakin sitten mihin ne rahat menevät" =)


Tuohon se tönö sitten joskus tulee...

Viikonloppuna pitäisi mennä katuluudalla suihkimaan kalliota puhtaaksi, jotta räjäyttelijä pääse helpommalla (ja me taas säästämme muutaman lantin kun ei tule lisäkustannuksia sottaisen kallion takia). Iloinen asia on se, ettei autokatos/varaston kohdalta tarvitse räjäyttää...mutta vesi-, sähkö- sun muille putkille sitä vastoin tarvitsee posauttaa pieni railo.

Kyllä tämä tästä. Edelleen tuntuu kivalta kun tontilla tapahtuu vaikkei itse käy siellä kuin ihmettelemässä.

maanantai 13. elokuuta 2007

Kaivuuhommat käynnissä

Oli jännä ajaa illalla tontille kun tiesi maanrakennusurakoitsijan aloittaneen hommat. Ei voi muuta sanoa kuin että mullin mallin olivat kannot, risut ja männynkävyt :) Täytyy vain kovasti uskoa siihen, että jossain vaiheessa siinä vielä tönöttää talokin, vaikkei nyt ihan siltä näytäkään.


Kunhan nuo kannot tuosta häviävät, niin...


Kaivuri odottelee huomista työsarkaa

Eilen tuli sateen vuoksi käytyä tontilla kahteen otteeseen. Aamupäivästä herran isä ja MT olivat polttamassa risuja, myöhemmin me menimme kahdestaan sinne jatkamaan risukasan tuhoamista.

Torstaina tuli sitten piipahdettua lääkärissä ja kyseessä oli tosiaan pehmytkudosvaurio/reiden ruhje, joka koiven lepuuttamisella, kipulääkkeillä ja perjantaina hankitulla kokovartalopuudutuksella katosi melko huomaamatta. Nyt voi sitten taas suunnata tontille hommiin, kunhan vain kaivuuhommat on saatu päätökseen. Siellä ei juuri nyt ole meille oikein tekemistä, ei viitsi kaivurin edessä pyöriä...
ehkäpä taas huomenillalla kurkkaamaan mitä siellä on tapahtunut meidän töissä ollessamme.

torstai 9. elokuuta 2007

Tukki-tapaturma

Maanantai-, tiistai- ja keskiviikkoillat menivät tonttia siistien ja pöllejä sahaillen. Herran isä ja MT olivat auttamassa tiistaina, tackar och bockar :)

Pöllien pilkkominen on jo selvästi loppusuoralla ja eilen taivastelimmekin polttopuittemme määrää. Näyttää siltä, että sauna ja takka lämpiävät niillä ikuisesti. Tonttia on haravoitu siistiksi risuista ja risukasojen siirtoon saimme helpotusta tonttinaapurin kottikärryistä, kiitos lainasta! Nyt kelpaa maanrakennusurakoitsijan tulla tonkimaan tonttia taas mullin mallin...

Eilen illalla kävi harmillinen juttu. Olimme kahdestaan tontilla ja suunnittelimme jo kotiinlähtöä, piti enää iltapuhteeksi siirtää muutamia pöllejä pois kaivurin tieltä. No, vikoja metrisiä (painavia!) pöllejä siinä kannettiin, niin eiköhän neidin nilkka sitten tarttunut läheisessä kannossa törröttäneeseen keppiin? Tasapaino horjahti ja neiti tömähti maahan, jolloin kantovuorossa ollut tukki tippui oikealle reidelle. Kipu sumensi näkökentän hetkeksi ja täytyy todeta, että onneksi ei ollut yksin tontilla, sillä herran piti nostaa tukki pois jalalta. Tuntui siltä, että joku olisi potkaissut koiven ihan kunnolla "puujalaksi". Tämä puujalka tuntuu vain kestävän hieman tavallista pitempään, sillä tänään kävely, tai mikään muukaan liikkuminen, ei tunnu lainkaan mukavalta. Menossa iltapäivällä, ystävän patistamana, lääkäriin tarkistamaan että se oli vain lihas joka sai tällin eikä mitään sen vakavampaa.

Rakennusprojektin suunnittelupuolella on tapahtunut sen verran, että olemme löytäneet mukavan oloisen sähköasentajan, jonka kautta saamme myös sähkösuunnitelman. Häntä monet suosittelivat, joten onneksi löytyi aikaa tulla myös meidän projektiimme. Lisäksi olemme toimittaneet pohjatutkimuslausunnon ja perustuksen mittapiirustukset firmaan, josta saanemme piakkoin tarjouksen perustussuunnitelman tekemisestä. Eilen veimme myös papereita ja kuvia LVI-työnjohtajalle, joka varmaankin pystyy sen jälkeen sanomaan jotain LVI-asennuksen hinnasta. Naapureille olemme lähettäneet talomme piirustukset ja naapurinkuulemislomakkeet palautuskuoren kera, nyt odottelemme vastauksia.
Tänään pitäisi hakea Jukka-taloilta sellainen rakennushankeilmoitus-kyltti, jossa lukee "Tähän valmistuu meitin talo" :) Sellaista täällä tällä hetkellä...

sunnuntai 5. elokuuta 2007

Moottorisahan melua

Eilen ja tänään on taas tullut vietettyä aikaa tonttiloilla pöllejä lyhennellen. Muuten ihan kivaa hommaa, mutta moottorisahan melutaso (118 dB) on korvatulppienkin läpi korvia huumaava. Täytyy yrittää saada töistä kuulosuojaimet lainaan muutamaksi päiväksi, niin että varmasti kuulemme toistemme jaaritteluja vielä eläkkeelläkin ;)

Perjantaina löysimme LVI-suunnittelijan, joka tekee meille putkisuunnitelmat syyskuun aikana. Aika kiirettä on tällä hetkellä LVI-puolella, sai muutamiin paikkoihin soitella ennen kuin tärppäsi. Seuraavana on vuorossa perustussuunnitelman tekijän sekä sähkömiehen metsästys.

Nyt illalla täytimme kahdestaan rakennuslupahakemukset loppuun. Sekin kävi ihan työstä, etenkin tontilla sahanpurun ja tukkien seassa vietettyjen tuntien jälkeen. Enää puuttuu autokatoksen pääpiirustus (tilasimmekin toisen, hieman pienemmän ja halvemman autokatoksen) ja naapureiden nimmareita. Lisäksi täytyy käydä kopioimassa muutamia papereita lupahakemuksen liitteeksi, mutta muuten alkaa kaikki olla luvan suhteen kunnossa. Aika moista paperinpyörittelyä tämä onkin ollut ja tulee varmasti vielä olemaan.

Loppuun vielä iloinen ylläri perjantailta. Posti toimitti meille tontin lainhuutotodistuksen, eli nyt kiinteistörekisterissäkin näkee, että se on meidän maatilkkumme. Olimme saaneet kunnasta tiedon, että tontti on lohkomaton määräala isommasta kiinteistöstä ja että sen lohkominen (eli siitä tehtäisi erillinen kiinteistö) suoritettaisiin maanmittauslaitoksen toimesta lähiaikoina. Lainhuutotodistuksen liitteessä kuitenkin kerrottiin, että tontti on lohkottu jo alkuvuodesta. Oli pakko soittaa maanmittauslaitokseen ja tiedustella lohkomiskustannuksissa säästämäämme summaa: 860 euroa lohkomisesta ja 80 euroa rajapyykeistä, yhteensä 940 euroa! Tuolla summalla saa jo vaikka LVI-suunnitelmat :)

Aika väsy, mutta hyvä fiilis tällä hetkellä. Nyt voi taas uppoutua viimeisen Harry Potterin pariin ja valmistautua huomiseen tonttirupeamaan...

torstai 2. elokuuta 2007

Pöllejä sahailemassa

Herra oli eilen isänsä ja MT:n kanssa tontilla kolmistaan, olivat polttaneet risuja ja pilkkoneet puunrunkoja. Suurkiitos!

Tänään saimme vihdoinkin talon pääpiirustukset. Täyttänemme huomenna loput rakennuslupahakemusta varten tarvittavat paperit vastaavan mestarin kanssa ja viemme hakemuksen kuntaan ensi viikolla. Hakemus ei vielä silloin ole ihan täydellinen, mutta täydennämme sitä muutamalla puuttuvalla osalla lähiviikkojen aikana. Siten saanemme rakennusluvan syyskuussa. Tilasimme tänään myös autokatos-varaston, se toimitetaan neidin syysloman aikoihin lokakuussa. Pääsemme harjoittelemaan rakentamista autokatoksella, jonka jälkeen onkin sitten talon vuoro :)

Tämän hetkinen projekti on löytää meille joku tekemään talon LVIS-suunnitelmat, ne kun eivät sisältyneet talopakettiin. Jospa me huomenna jonkun löytäisimme.

Olimme kahdestaan koirulin kanssa nyt iltasella tontilla lyhentelemässä pöllejä takka- ja kiuasmittaisiksi. Puut pitäisi saada nyt viikonlopun aikana siirrettyä pois kaivurin tieltä, eli tekemistä riittää. Lauantaina taas hikoilemaan...


Näistä vielä sitten jossain vaiheessa klapeja